/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +11
    1- RTE'ın veya diğer liderlerin fanatigi olmayın! Sonuç olarak onlarda insan ve hataları var. Kimse dört dörtlük değildir. Bunu kabullenmek o kadarda zor değil deneyin! Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilin!

    2- Bir siyasi bir hata yapıyorsa sırf ona oy atıyorsunuz diye görmezden gelmeyin! Kendi liderinizi yüceltip ötekine tak atmayın! Takım tutar gibi parti tutuyorsunuz yapmayın, etmeyin!

    3- Bu ülkenin yararına yapılmış veya yapılan projeleri görmezden gelen, beğenmeyen ve istemeyen tiplere birşeyler anlatmaya çalışmayın! Çünkü senede 35 milyar euro para kazandiracak 3. havalimani projesini istemeyen adam net gerizekalıdır! Bu konuda tartışmaya kapalıdır=)

    4- Sosyal medyadaki arkadaşlarınız siyasi görüşlerinize aykırı birşey paylaştı diye takibi bırakmayın veya ağız dalaşına girmeyin! Empati kurmaya çalışıp onu anlamaya gayret gösterin! Belkide haklıdır?

    5- insanları kutuplaştırmayın! Dinci, Alevi, Kürt, Kemalist v.s. hepimiz insanız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin asli unsurlarıyız, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız! inanın birleştiğimiz noktalar ayrıştığımız noktalardan daha fazla! Sadece karşınızdakini dinlemeyi bilin!

    6- ingiltere, Rusya, ABD gibi ülkelerin istihbarat birimlerinde sosyal medya uzmanlarının istihdam edildiği bir dönemdeyiz! Bu yüzden sırff karşıt görüşe tak atıyor diye önünüze gelen görselleri veya twitleri paylaşıp durmayın! Biraz araştırın!

    7- Mevzu milli bir olaysa birbirinizi eleştirmeyi bırakın ve tek ses olun! Misal bir bomba patladıysa karşıt görüşlü olanlara değil o bombayı patlatana sesinizi yükseltin! Tansiyon düştüğünde siyasal eleştirinizi yapın! Çünkü senin edeceğin bir küfürle bile başlayabilir herşey! Bunun farkında olun!

    8- Özelikle üniversitelerde salak salak ideolojik gruplara katılmayın! Birbirinizle kavga ederek harcayacağınız enerjiyi bilim için, teknoloji için harcayın! Bu ülkeyi ileriye taşıyın!

    9- Yine özellikle üniversitelerdeki terör yandaşlarını ve yapılanmalarını ilgili kurumlara şikayet etmekten kaçınmayın!

    Ve son olarak;

    Herşeyin sorumlusunu karşı tarafta arama saçmalığına bir son verin! Önce hatayı kendinizde arayın, bir sonuca varamassanız karşı tarafta arayın! Hiç bir olaya ideolojik bakmayın!
    ···
   tümünü göster