/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    Ust edit: Beyler tanrının başını/sonunu sorgulamayız sonsuz kabul ederiz aslında bu bizimle de alakalı değil mi ateist panpalarım itiraz etmeden önce biraz düşünsün.
    Ben neden varım? Niye bu dünyaya bağlıyım? Tanrı madem sadece dünyada yaşayabileceksem evreni neden yaratmış? Gibi gibi sorguladık durduk. iyi de öğrenince elimize ne geçti, ki öğrenemedik çoğu sorumuzun cevabını aldak dahi bi gibim olacağı yok bildiğimizi okumaya devam edicez, (ara da bi u dönüşü yapanlar istisna ama kaideyi bozmaz). Şimdi hiçbir şeyi takmıyıp sadece nasıl yaşamak istediğimize odaklandığımızda, ki ne istiyorsanızcdiye sorsam karıkızdan paradan öteye geçmeyen cevaplarınız malum. Burda değil başka yerde sorsak mutluluk diceksiniz. Bir çoğunuz mutlu olmak istiyorsunuz temelinde..
    iyi de mutluluktan ötesi??? N ister bir insan başka ki biri size bunu sorduğunda asla böyle bir cevap veremezsiniz. Bir ateiste sorsam zaten direk karşı çıkacaktır, bir müslümana sorsam, o nasıl istek o nadıl bi düşünce der vurmak ister beni. Aslında şu yunan mitolojisinde tanrılaşmak, cidden aslı olannilha bir din kaynaklı bişey gibi duruyor. Kafadan çıkma değil ama bozulmuş tasviri değişmiş bir anlatım. Aslında cidden kullağa güzel geliyor tanrı olmak.
    Tanrı olmak, isteyeceğimiz en büyük en özel, ennharika şey mutluluğun bir basamak ötesi. Kim istemiyorum diyorsa kendini kandırmayı bıraksın evet bunu kolay kolay kabullenemezsin ama böyle. Aslında bu sizin en çok yaptığınız şey. Hayal ediyorsunuz her bişiyi kafanızda canlandırıyorsunuz. Kendi dünyanızı yaratıyorsunuz. Bir nevi yokken artık o kafanızda var oluyor. Bir çoğu yaşadığınız dünyanın parçası olan şeylere ithafen veya değiştirerek olmasını istediğiniz gibi düşünüyorsunuz. Ama daha önceden hiç görmediğiniz bişiyi gözünüzde canlandırbilir ona var olmayan özellikler se verebilirsiniz. Yoktan var etmek. Siz bumu zaten, hayal dünyanızda bir benzerini yapıyorsunuz ama bu sadece kafanızda kalıyor. Anlatırsanız bir başkasının da haberi olur bundan ama bu sadece size ait.
    Herşeyi istediğimiz bu dünyada aslında en çok bunu istiyorsunuz. Bilgisayar oyunları. En basiti! Dünya tamamen sana ait, alakası olmayan panpalarım anlayamaz ama benim gibi dünyası oyun olmuş panpalarım hadi gelin sarılalım.
    W nihayetin birşeylerin gerçek olması lazım değil midir? Tanrının aynen bizi yarattığı(bunu istemesi üzerine istenecek en özel şey olduğunu düşünürsek) gibi biz de dilim varmıyor taneı olabilecek miyiz cennette? Bizde kendi dünyamızı veyahut bir şeyler yaratabilecek miyiz? Anlatılana göre cennette istediğim herşeyin olması lazım ki cennette de bumu istediğimde olsun. Oldu diyelim.
    Temel sorun ve problem burda başlıyor. Ben cennette yarattım yeni insanlarımı, aynı durum aynen benim istediğim gibi tekrar tekrar tekerrür etmezmi? Buda tanrınn yaratma yaratılmanın asla durmaması gibi şeyleri açıklamaz mı? Ki allahın başlangıcı ve sonunu kimse açıklamaz açıklayamaz aslında tanrı ve biz ya böyle bir paradoksun içindeysek?

    Özet: Tanrı olmayı istemek
    ···
   tümünü göster