/i/Tespit

  1. 51.
    +2
    Bu konuya katılan açık ve net maldır.Lan sen zaten belirli bir cinsiyetle doğuyorsun nasıl cinsiyeti olmaz hadi rengin cinsiyeti olmaz dersin anlarımda ya kılık kıyafet veya eğitim?
    Öncelikle eğitimden başlamak istiyorum zaten kılık kıyafeti sen de anlamışsındır. Eğitimde hep derler ya kızlar da her işi yapabilir evet yapabiliyor ama bizim bölümde kaç senedir eğitim görmüş kızın fazla nötrü karıştırdığını açıkça gördüm bunu hiçbir erkek öğrenciden görmedim ama kızlarda gördüm. Bazı işler cidden sadece erkek içindir he arada kızlardan istisnalar çıkar o işi yapabilen ama emin ol onun da östrojen seviyesi normal değildir ya erkek gibi davranır yada erkek gibi düşünür. Erkeklerde acı çektirme duygusu daha fazladır mesela ben bunu cinselliğe dayandırırım çünkü kökleme iç güdüsü vardır çoğu erkekte buda aslında bir bakıma acı çektirmedir karşı tarafa. Kızlar(Genelleme yapıyorum evet çünkü çoğunluktan konuşmamız lazım istatistik yapıyoruz sonuçta) daha kıskançtır mesela. Erkeklerde çoğunluğa bakınca kıskançlık duygusu daha az bunların da hormonlarla alakası olduğunu düşünüyorum tabi ben hekim değilim mühendisim. Yine çoğunluk olarak bakarsak erkeklerin 3-d cisimleri analiz etme veya yaratıcılığı daha yüksek bundada kadınların görsel şeylerden daha az etkilendiğini söyleyerek destekleyebilirim. Kadınlar erkeklerden daha çok okumaktadır ispatlanmıştır. Erkekler ise okumak yerine görmeyi tercih eder.Ama okuyabilirde sonuçta okumaz demiyorum. Neyse dahada uzatabilirim bunu... Ama yazacaklarını yaz yarın cevaplayayım.
    Kıyafet konusunda paleolitik çağdaki erkek kadın kıyafetlerine bakın yeter.
    Ayrıyeten son satıra eğer cinsiyetler arası farklar olmasaydı ,şu an zaten biz bu farkları konuşuyor olmazdık. Tarihte çoğu savaşlarda belki kadınlar savaşırdı belkide halı dokuma işlerini erkekler yapıyor olurdu? Yani olan birşeyi tartışmak benim felsefeme göre aşırı saçma. Sonucu gözünle görüyorsun ama kabullenmiyorsun neyse.
    ···
   tümünü göster