/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 101.
    +2
    sırf sana cevap yazmak için giriş yaptım amk. bak güzel kardeşim bu dünyada senin benliğini belirleyen, var olduğunu kanıtlayan şeyler isteklerin ve arzularındır. herkesin bu dünyada elde etmek istediği şeyler var. ve senin lanet kusursuz sistemin benim bu isteklerimin önüne taş koyuyor. basit bir örnekle açıklayacak olursak büyük bir villada yaşamak ve bir lamborghini huracan'a sahip olmak istiyorsun. peki komünizm bunu sana sağlayabilir mi? hayır. çünkü herkesin sahip olamayacağı kadar çok az sayıda bunlardan var. hadi diyelim bir şekilde herkesin bunları elde etmesini sağladı. herkes huracan kullanabiliyorsa huracan kullanmanın ne anlamı kaldı ki? bu bahsettiğim şeylere sahip olma imkanı yüzde %0,0000001 bile olsa bu böyle bir imkanın olduğu anldıbına gelir. dostluk kardeşlik zırvalığına gelecek olursak, yorumlardan da gördüğün üzere kimsenin gibinde bile değil. Hep insanları uyandırmak, bu sistemden kurtarıp gözünü açmaktan bahsediyorsunuz ama ısrarla anlamak istemediğiniz şey şu: insanların uyanık hali bu. içinde yaşadığımız dünyanın gerçekliği bu. ağlayıp sızlayıp korkaklık etmeyi bırakın ve elinizdeki imkanları hayatınızı daha kaliteli bir hale getirmek için kullanın. yoksa pişmanlık içinde ölürken kafanıza vurursunuz.
    ···
    1. 1.
      0
      Yanlışın var. Insanlar uykularından hâla uyanamadılar. Uyanmış bir insanın hedefinin mal mülk olacağını zannetmiyorum.

      Araçla ilgili verdiğin örneğe gelirsek; komünist sistem üretim araçlarına ve ticari amaç güden sistemin dengesini bozabilecek her şeye karşı. Bunu biraz araştırırsan öğrenebilirsin.

      Ayrıca, insanların aç gözlülüğünün tek sebebi şu anki var olan sistemdir. insanların birbiri ile yarışmasını ve her zaman daha iyi olmalarını, daha iyiye sahip olmalarını emreder; insanlarda boyun eğer.

      Eşitliğin hakim olduğu yerde amaç lüks araç olmayacaktır.
      ···
    2. 2.
      0
      Senin de söylediğin gibi bu şeylere karşı olan komünist sistem, insanlar değil. Ayrıca senin zannetmelerinle ilgili bir durum değil bu. insanlar dünyanın sonuna kadar böyle olacak. Çünkü sahip olma duygusu istisnasız herkesin içinde olan bir şey. Ayrıca amaç lüks değilde ne olacak? Hayatta kalmak mı?
      ···
   tümünü göster