/i/Kitap

Kitap sever dostlarımızın buluştuğu alt incidir
Okuma ihtiyacı barut gibidir bir kere tutuşunca artık sönmez
Victor Hugo.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    evet beyler sabahın bu kör saatinde bazıları için gibimsonik kasıntılar olarak görülebilecek bazıları için de çocuk yazmış bir şeyler ben de yazayım da okusun millet feyzlensin diyenler için biraz okuduklarımdan bahsedeceğim.

    1-Lord of the Rings Serisi

    Filmini overrated diye izlemediğim ama o kadar methiye düzülünce okumam gerektiğini anladığım bir seri.JRR Tolkien abimizin "Böyle bir dünyada yaşanmaz aq, en iyisi mi ben şöyle yeni bir dünya oluşturayım adını da Middle Earth koyayım ve orada yaşayayım" diyerek yazdığını varsaydığım şahane kitap serisi. Zaten herkes hikayeyi biliyor fakat kitaptaki haritalarla ve sembollerle beraber insanı resmen büyülüyor. Bazen betimlemelerden canınız sıkılabilse de gayet güzel bir seri.

    2-iki Şehrin Hikayesi

    Fransız ihtilali sonrası halkla yönetimin rollerinin yer değiştirmesini ve halkın intikam duygusu içinde eski yöneticilere ve vatan hainlerine acımadan meydanlarda idam edilmesini bir kaç aile figürü ve bir hikayeyle konu alan Charles Dickens romanı. içinde aşk intikam bol bol ölüm bulabileceğiniz bir roman. Sydney Carton reyize selam olsun!

    3-Oblomov

    Bir insan ne kadar uyuşuk olabilir? sorusuna cevap bulabileceğiniz bir ivan Gonçarov romanı.Bu romanı zamanında Hasan Ali Yücel çevirttirmiş. Romanda Oblomov'un yaşamı aşk hayatı Rusya'nın durumu ve Ştoltz'la olan dostluğu,bir taka yaramayan uşağı, yüzsüz köpek komşusuyla,onu büyüleyen Olga Sergeyevna ile tanışacaksınız. Kalınlığı sizi korkutmasın insan kaptırdı mı 3 4 günde bitiriyor. Gerçekten çok sürükleyici

    4-Devlet

    Platon'un kitapta dostlarıyla sohbet havası içinde geçen hiçbir soruyu cevapsız bırakmadan "ideal bir devlet nasıl olmalıdır?" sorusuna cevap aradığı bir ütopik felsefe kitabı diyebiliriz. eğer felsefeye ilginiz varsa ve kapalı metinlerden korkuyorsanız bu gayet açık bir dille yazılmış herkesin anlayabileceği klasiği kesinlikle okumalısınız.

    5-Yabancı

    Herşeye tepkisiz kalabilen bir insanla karşılaşıyoruz. Duyguları yüzüne yahut davranışları yansımayan üzülüyor mu üzülmüyor mu bu napıyor lan dediğimiz zaten romanın yazarından da böyle gibimsonik bir tipleme beklediğimiz Albert Camus romanı. Niye bunu yazdım bilmiyorum ama karılı kızlı ortamlarda prim yapıyormuş diye duyduğum ince bir kitap.

    6-Faust

    "Zavallı şeytan, bana ne verebilirsin ki?" sorusunu sorduktan sonra şeytanımız Mephisto'nun Faust'u zütürdüğü yerler, onun aklına girip yaptırdıkları.Şeytanla bir iddiaya giriyorlar. Faust eğer "Dur ey zaman, ne güzelsin" der ise iddiayı kaybedecektir. Goethe'nin ustalık eseri olan aslında bir tiyatro olan bu eser her ülkede çok talep görmüş ve ilgiyle okunmuş.

    Yoruldum, aklıma geldikçe editlerim sizlerden de güzel kitap tavsiyeleri bekliyorum.
    ···
   tümünü göster