/i/Tespit

  1. 1.
    +5 -1
    Ben renk körüyüm ve iki gözüm birbirinden farklı görüyor. Biri diğerinden daha soluk şekilde diğeri daha canlı şekilde görüyor. Özellikle alev ışığına bakarken daha belirgin oluyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa bende kendimi renk koru olarak dusunuyorum bi aciklasana nette fazla bisey bulamadim
      ···
    2. 2.
      0
      Herkesin renk körlüğü aynı derecede değildir. En yaygın bilineni yeşil ve kırmızıyı ayırt edememektir. Bende çoğunlukla kırmızı ve kahverenginin koyu tonları sorun çıkarıyor. Renk körlüğünü anlayabilmen için internette kolayca bulabileceğin testler var. Bir sürü küçük daireden oluşan resimler var. Ortalarında da sayılar oluyor. Bu sayıları normalde görebilmen gerekiyor. Göremiyorsan renk körlüğü vardır. Bende renk korlugunden olduğunu düşündüğüm bi şey var. Karanlıkta renk körü olmayan insanlara göre karanlıkta çok daha iyi görüyorum. Mesela kendimi karşılaştırdığım insanlar ellerindeki kitapta yazan hiç birsey göremezken ben kitap okuyabiliyorum. Farları kapatıp gece araba kullanabiliyorum. Ama bir dezavantajı var karşıdan uzunlarla gelen bi huur evladı olursa gözlerim çok daha fazla kamaştığı için neredeyse hiçbir şey göremiyorum. Gözüne fener tutulmuş baykuş gibi kalıyorum.
      ···
    3. 3.
      0
      Pnp bende yakın zamanda sende olandan oldunu farlettim bi gözüm daha sıcak renk tonunda görüyo diğeri ise soğuk tonda fakan ileri derece değil allahtan renk körlüğü filanda yok
      ···
    4. 4.
      +1
      Ulen ayni olay bende var amk yesil gibi renklerde bi gozum instagram filtresi gibi mubarek.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster