/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +9
    Uyarı:6 sezonun tamdıbını izlememişler, hemen başlıktan kaçsın.

    Şimdi beyler, ben daha çok çizgi roman ve dizi farklılıklarına değinecğim. O yüzden spoiler az verecem. Hele negan, dwight, ezekiel gibi karakterlerden hiç bahsetmeyecem. isterseniz başka başlıkta onlardan bahsederim gelecek olaylar için.

    şunu söylim; çr ile dizi farklı gidiyor gitmesine ama tamamen sapmıyor çizgi romandan. Çr de olan bir olay mutlaka dizide de oluyor bir süre sonra. Ama işte aynısı olmuyor. Mesela bi olayda biri ölürken, dizide aynı olayda başkası o şekilde ölüyor.



    Rick



    başta, dizideki kadar kasıntı değil, arada espriler falan yapıyor. Hapishane bölümlerinde biliyosunuz, woodbury denilen yerde vali denilen bin var. dizidekinden kesinlikle daha pgibopat. Hatta bence negan dan bile daha pgibopat. Rick,tyreese,michonne ve glenn woodbury keşfediyorlar. Orda vali bunları alıyor rick'in sağ elini kesiyor. Sonrası zaten diziyle aynı. Lori'yi kaybettikten sonra alexandria'da jessie ile birlikte oluyo ama jessie öldükten bir süre sonra andrea ile birlikte oluyor.(dizide michonne ile birlikte oluyor)





    Tyreese



    ne zaman karşılaştıklarını hatırlamıyorum ama hapishaneden önce. Kızı ve bi çocuk daha var yanında. Ekibe dahil oluyorlar. Kızı ve o çocuk gibişiyor ama ergence davranıp birbirlerini öldürüyorlar. Carol'u gibiyor, michonne'u gibiyor falan. Ama kızlarımız çok azgın, adam napsın. Tyreese de vali'ye yakalandıktan sonra, vali kafasını kesiyor (dizide hershel'ın kafasını kesiyordu hatırlayın. Aynı olay)





    Andrea



    aynı diziyle. Çok iyi silah kullanıyor. Kesin nişancılılığı harika.(dizide bu özellikler sacha'ya verilmiş) Önce dale ile birlikte oluyor. Dale öldükten sonra da Rick ile birlikte oluyor.





    Glenn



    diziyle aynı. Farkı yok. Bi ara kafasını sıfıra vuruyor, johhny sins gibi çakıyor maggie'ye. Negan tarafından beyzbol sopasıyla kafası akıtılıyor (6.sezon finali)





    Maggie



    diziyle aynı. Çocuğunu doğuruyor glenn'den sonra adını hershell koyuyor. Hilltop'un başına geçiyor. Hilltop'un eski sümsük lideri gregory, maggie'yi zehirliyor. Maggie de astırıyor gregory'i.





    Dale



    andrea ile çakışıyor. Aşıklar birbirlerine. Bacağını kesiyorlar ısırıldı diye. (dizide hershel'ın bacağı kesmişlerdi) hayatta kalıyor. Daha sonra zombiler saldırınca ısırılıyor ama belli etmiyor. Kendi başına dolanırken bizim yamyamlar yakalıyor bunu ve diğer bacağını yiyorlar. O da dalga geçiyor ki ben ısırıldım diye. Sonrasında ölüyor işte kilisede (dizide yamyamların bacağını yediği kişi bob)





    Hershell



    aynı. Bacağını kaybetmiyor. Oğlu var billy miydi neydi. Hapishanede vali'nin baskınında oğlu ile kaçarken, billy öldürülüyor hemen arkasında. Hershel da pes ediyor üzüntüsünden. Vali gelip kafasına sıkıyor.





    Lori



    bu trip ustası kadın, çizgi romanda daha çok trip atıyor. Kızı oluyor judith. Hapishane vali baskınında kaçarken öldürülüyor. Judith de kucağında olduğu için o da ölüyor.





    Carl



    bu da aynı. Sophia ile takılıyor işte. Gözünü aynı şekilde kaybediyor. Yeni sezonda göreeksiniz, negan, alexandria'ya gelince onun kamyonuna atlıyor gizlice. indiklerinde negan'a ve yanındakilere sıkıyor. Yanındakiler ölüyor ama negan tabi ki yaralanmıyor. Sohbetleri oluyor negan ile falan. Sonra rick gelip oğlunu alıyor ondan. Negan sıkıntı çıkarmadan carl'ı veriyor. Negan olaylarından sonra arada zaman atlaması var. büyüyor, daha etkin olmaya başlıyor hikayede. Şimdi o olaylara girersem çıkamam.





    Carol



    dizidekinin aksine, son derece pasif karakter. Bi bölümde lori'yi, bi bölümde de rick'i öpüyor.Mal amk. Hapishanede intihar ediyor. Kendini zombiye ısırtıyor bilerek. Tamamen boş karakter.





    Sophia



    anası ölünce kafayı yer gibi oluyor. Sessizleşiyor. Maggie'yi annesi olarak görüyor.





    Abraham



    diziyle aynı. Rosita'ya çakıyor. Sonra holly denilen bi karı için onu terkediyor. Ayrılış diyaloğu aynı (dizide holly karakteri yok. Onun yerine sacha ile birlikte oluyor) Eugene ile alexandria dışındayken, dwight tarafından başına ok ile öldürülüyor (dizide denise bu şekilde öldürüldü)





    Eugene



    Eugene: aynı diziyle. Çok sonradan rosita ile birlikte oluyor.. Rosita hamile.





    Jesus



    aynı diziyle. Daha sonradan en etkili karakterlerden biri oluyor.





    Douglas



    alexandria'nın sorumlusu. (Dizide deandra idi sorumlu.) zombilere sıkarken carl'a da sıkıyor ve carl'ın bir gözü gidiyor. Sonradan ölüyor tabi.





    Michonne



    aynı diziyle ama kesinlikle çok azgın bir karakter. Vali buna işkence ediyor, tecavüz ediyor. Kurtulduktan sonra valinin bir gözünü, gibini ve bir kolunu kopartıyor. Çr de yiyişmediği erkek yok. Tyreese'e veriyor, morgan'a veriyor, ezekiel'e veriyor. Olsun yine de iyi karakter :D





    Vali



    çizgi romanın gelmiş geçmiş en pgibopatı. zevk için öldürür, ceset saklar. michonne'a tecavüz eder. michonne tarafından eli, gözü falan kopartılır. akıbeti diziyle aynı. amk evladı ya.




    geri kalan karakterlerin çoğu aynı. hatta akıbetleri de aynı.

    evet beyler. çok uzun oldu farkındayım. gibimde de değil okuyup okumamanız.
    ···
   tümünü göster