/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +30 -8
    Başlığın doğru olanı aslında M. Kemal Atatürk döneminde açılan kimya ve heroin fabrikalarıyla ilgili olucak ama bazı tarihi saptıranlar direk uyuşturucu fabrikası diyerek konuyu başka yere çektikleri için böyle yazdlm öncelikle bunu belirtmek isterim.

    -Yazı alıntıdır-
    Zaten en altta kimin yazdığını söylicem beyler , yazıyı çok beğendim sizinde mutlaka bu konuyla ilgili kafanızda soru işaretleri vardır siz değerli panpalarımıda aydınlatmak istedim ayrıca bu yalana sarılan bi yobaz gördüğünüzde verecek bi cevabınız olur çünkü biz yobazlar gibi fikir ve bilgi sahibi olmadığımız konularda atıp tutmuyoruz.

    Özet : özet mözet yok amk okuyun adam akıllı , tarihinizi bari öğrenmeye üşenmeyin.

    "TEK PARTi UYUŞTURUCU FABRiKALARI AÇTI" YALANINI ŞiMDi DE AKiT YAZARI ABDURAHMAN DiLiPAK TEKRARLADI ! GERÇEKLERi BiR KEZ DAHA YAYINLAMA GEREKSiMi DUYDUK ! BU MiLLETiN EVLATLARINI ZEHiRLEMENiZE MÜSAADE ETMEYECEĞiZ !

    MELiH GÖKÇEK TEK PARTi UYUŞTURUCU FABRiKALARI AÇTI.

    MELiH GÖKÇEK'E TARiH DERSi !

    Söylemediği DOĞRULARLA tarihi SiYASETE alet etmeyi çok seven Melih Gökçek, iLK EROiN fabrikasını CHP 1926'da kurmuş diyerek güya CHP UYUŞTURUCU üretmiş havasını vererek yine TARiHi çarpıtma örneği vermiş.

    Açılan iLAÇ fabrikasıdır ve Sayın Gökçek bilmiyorsa öğrensin ki sadece UYUŞTURUCU değil KiMYA alanında iLAÇ sanayiinde de kullanılır. ilaç niyetine yasal satılan uyuşturucular dünya farmakoloji tarihinin bir parçasıdır. Devlet de (CHP değil) TEKEL olarak UYUŞTURUCU iNHiSARI isminde kurduğu kurum ile bu ÜRETiMi Tekel'ine almıştır. Tıpkı OSMANLI döneminde olduğu gibi. Osmanlı'da YEDD-i VAHiT usulünü yani Cumhuriyette Türkçeleştirilerek devam eden TEKEL kavrdıbını öğrenmeli önce Sayın Gökçek..

    Ha bu arada bir öğrencimin Osmanlıda ESRAR adlı tez çalışması yaptığını da belirteyim. Batı dillerinde adı Heroindir. BAYER ilaç firmasının 1890’ların sonunda AĞRI KESiCi özelliğiyle piyasaya sürdüğü ilacı ilk bulan kişinin “KENDiMi KAHRAMAN gibi hissediyorum” anlamındaki “HERO IN” demesiyle adı “heroin” olmuş ve OSMANLI’ya da “EROiN” olarak girmiştir. Osmanlı’ya öyle bir geliyor ki eroin, gitmek bilmiyor…Durum dünyada da aynıdır ve o dönemler ZARARLARI bilinmemekteydi.
    Eroin bilindiği gibi SAF MORFiNDEN ve morfin de AFYON’dan yani Gökçek adına üzgünüm ki dünyanın en KALiTELi afyonu olarak bilinen ANADOLU haşhaşından üretilir.

    Ve yine kendisi bilsin ki, Birinci Dünya Savaşı öncesi Osmanlı’da devlet, 62 vilayette düzenli olarak Afyon EKiMi yapmaktaydı. Ama tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de BAĞIMLILIK gibi bir sorun yaratmıştı. Bu nedenle zaten OSMANLI da TÜRKiYE CUMHURiYETi devleti de bu maddenin ÜRETiMiNi tekeline almaya çalışmıştır.

    DÜNYA ise yine maalesef bu soruna çözüm için BiZDEN önce işe başlamış ve bağımlılığın yarattığı sosyal sorunu çözmek amacıyla da KAÇAK üretime karşı sürekli olarak da önlem almaya çalışmıştır. Hatta 1912 yılında Lahey’de yapılan AFYON toplantısında maddenin YASADIŞI ilan edildiği bir SÖZLEŞME de yapılmıştır.

    Ancak Gökçek’e yine üzülerek söylemem gerek ki Osmanlı o zaman o toplantıya DELEGE dahi göndermiyor. Savaşın başlayacağı yıl DÜNYA yine bu konuyu görüşür ve OSMANLI da bundan rahatsız olmuş ki iMZA koymasa da o toplantıya delege yollamış ama SAVAŞIN başlaması nedeniyle hiçbir zaman bir YASAL DÜZENLEME yapamamıştır.

    Bu nedenle yine Gökçek’e üzülerek belirteceğim ki dünya devletleri DÜZENLEMELERLE yasaklama getirirken OSMANLI ve özellikle de iSTANBUL, Afyon TiCARETiNiN merkezi haline gelmiş ve DÜNYA UYUŞTURUCU mafyasının da uğrak yeri olmuştur. Ta ki YENi bir devlet olarak bunu düşünmek durumunda olan TÜRKiYE CUMHURiYET hükümetlerine kadar.
    Devlet bu ticareti denetleme amacıyla, kendisi TEKEL olmak için yabancı bir şirketin önerisi üzerine 1926 yılında Taksim’deki ASKERi bir KIŞLADA bu anlamda önemli bir iş olan iLK Eroin fabrikasını kurdurtacaktır. 1929’da kurulan ikinci fabrika da Eyüp’te Haliç kıyısında olacaktır.

    Ama yine GÖKÇEK adına üzülerek söylemek zorunda kalacağım ki adı “Eczayı Tıbbiye ve Kimyeviye” ve üçüncüsü olan Kuzguncuk’dakinin ise “Türk Ecza-yı Tıbbiye ve Kimyeviye Şirketi”.. Bilmem anlatabildim mi

    Sayın Gökçek, çok BiLiMSEL yazdığımı biliyorum. Ancak anlayacağınız şekilde söyleyecek olursam “yani ESRAR Osmanlı'da da bilinen ve kullanılan bir maddedir. Toplumda da yaygındır.. Ve ÇARPITTIĞINIZ gibi devlet “HALK UYUŞTURUCUYA ALIŞSIN” diye değil “iLAÇ SANAYii için” ve “belli kurallar çerçevesinde üretilsin” diye kurmuştur.

    Yine Sayın Gökçek’e anımsatayım ki Dünya, AFYON ÜRETiMi konusunda kesin YASAKLAMA kararını 1931 yılındaki bir KONFERANSDA alıyor ve genç CUMHURiYET de bir delege gönderiyor.

    ŞiMDi söyleyeceğimi öğrenince Sayın Gökçek yine epey üzülecek ama o üzülecek diye de TARiHi bir gerçeği saklayamam onun gibi değil mi Dünyanın yasaklamasından 2 yıl sonra yani 1933 yılında bizzat Atatürk’ün kararıyla DÜNYANIN uygulamaya soktuğu kararı, TÜRKiYE CUMHURiYETi de alacaktır ve bu EROiN FABRiKALARININ KAPATILMASI kararlaştırılacaktır. Bazı mebusların TiCARi anlamda direnişine rağmen MELiH GÖKÇEK yine çok üzülecek ama CHP de bu kararı onaylayacak ve bu fabrikalar HÜKÜMET kararı ile 1934 yılından itibaren KAPATILACAKTIR..

    Bu şekilde söylenen aynı YALANLARDAN biri de “1950'lerden beri iLK ALKOL Fabrikası CUMHURiYETLE geldi” yalanıdır. iLK BiRA FABRiKASI olan BOMONTi fabrikasının istanbul'da OSMANLI zamanı kurulduğunu saklayarak söylenen bu YALANIN da amacı aynıdır.

    Amaç gençleri CUMHURiYETE düşman yapmak..
    Son dönemde iLKOKUL önlerinde UYUŞTURUCU satışlarını engelleyin.
    Bugün TÜRKiYE’de uyuşturucu en üst seviyede bundan AKP hükümeti sorumludur mu diyelim biz de..
    Bırakın artık bu saçma sapan TARiHi çarpıtmalarınızı ve
    Tarihi SiYASETE alet etmeyi.
    ARŞiMED gibi büyük bir BULUŞ bulmuş havasıyla
    Amerika'yı yeni keşfetmiş kaşif gibi
    iNSANLARI KANDIRMAYA bırakın artık...
    Oturun oturduğunuz yerde..
    Bırakın gençleri kandırmayı.
    Çekilin köşenize yeter artık verdiğiniz ZARAR…

    Yrd. Doç.Dr.Emin Elmacı
    ···
   tümünü göster