/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +151 -44
    1) kendi yurdunu savunmamak: ne olursa olsun yabancı ülkelerle çıkan her anlaşmazlıkta devlete "phashyst s.s :(" deyip karşı tarafın safı tutulmalıdır. özellikle mesele rusya, çin ve suriyeyleyse.

    2) anti-amerikancı geçinip hamburgerciden çıkmamak: çünkü siz okumuş elit kesimsiniz, öbür faşistler gibi tavuk döner yiyemezsiniz, onlardan farklı olduğunuzu hep belli etmelisiniz. ne de olsa bir komünist her haliyle faşistlerden ayrı olmalıdır.

    3) yoksulun yanındayız deyip en pahalı giysileri giymek: faşistlerden farklı olmak için farklı da giyinmeli, tarzınızdan ödün vermemelisiniz. üzerinizde yaz-kış yeşil bir gocuk olmalı, altınaysa giyecek marka bir tişört.

    4) işinize gelmeyen herkesi faşistlikte suçlamak: kelimenin anldıbını bilmenize gerek yok, siz yalnızca işinize gelmeyen, marksizmi eleştiren herkese faşist deyip geçin. ne de olsa komünist olmayan herkes faşisttir.

    5) emekçinin yanındayız deyip hayatında bir kez olsun fabrika ya da tarlada çalışmamak: siz kafası çalışan elit kesimsiniz, öyle alt tabaka işlerde çalışmanıza gerek yok. gidin derginize küfürbaz karikatürler yetiştirin, leninin hayatını anlatan yazılar yazın.

    6) batılı kültür emperyalizmini halka aşılamaya çalışmak: her ne kadar batı emperyalizmine karşıyım deseniz de onun giyim kuşamı ve adetlerini ülkenizde yerleştirmelisiniz. çünkü bunlar çağdaşlıktır, karşı çıkan ise zaten faşisttir. faşizmi bitirmek için batılılara benzemelisiniz.
    ···
   tümünü göster