/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +3
    Necronomicon ms. 8. Yüzyılda Abdul Alhazred Namı diğer deli arap tarafından yazılan bir kitaptır. Necros(ölü) nemo(sınıflamak) icon(işaret) anldıbına gelir.
    Kitabın arapça ismi Kitab-ı Al Azif olarak tasvir edilir ve 950 yılında yunan filozof theodorus philetas tarafından yunancaya çevirldiği söylenir.
    Piyasada bir çok çeşit necronomicon vardır
    Bunların en dikkat çekeni simon necronomiconu'dur bu kitap sümer mitolojisindeki büyüleri anlatır.
    Necronomicon 7 ciltten oluşur ve her ciltinin 125 sayfa olduğu söylenirve söylentiye göre bu kitabı okuyan kişi çıldırıp intihar edermiş sebebi ise içinde dünyanın bütün şifrelerini barındıran bilgiler olduğu için ölümsüzlük hayat ağacı vb. insanın hafızasını aşacağı için direk intihara sürüklermiş bazı kaynaklarda abu alhazred in iblis veya cin olarak geçtiği anlatılır ve necronomiconda simya yolu ile altın yapımı anlatılır.
    Şuan iki kopyası vardır 1. British museum da çok gizli bir bölmede saklandığı ve ikincisi galler'de bir şatoda saklandığı öne sürülmektedir
    Edit:imla yanlışı yaptıysam gibtir edin panpalar keyifinize bakın ve bunlarla uğraşmayın başınıza iş açmayın 1 havta sonra büyü ile uğraşma yüzünden başıma gelen olayı anlatacam sağlıcakla kalın.
    ···
    1. 1.
      0
      helal be
      ···
   tümünü göster