/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -1
    Marraba sözlük ahalisi! Bu akşam sizlere kısa zamandır aklımda olan bir düşünceyi paylaşmak istedim.
    Okuduğunuz gibi konu camilerin ahıra çevrilmesi. Bu konuda 3-5 sene önce çok farklı düşünürdüm, CHP'ye saydırırdım, duyduğuma olduğu gibi inanır, ocağa gider çay içerdim. Sonraları felsefeyle tanıştım ve üzerimde taşıdığım kafanın sadece ülküdaşlarla tokuşturulmak üzere evrilmediğini fark ettim. Felsefe bana sorgulama güdüsü kazandırdı ve zamanla yaratıcıya olan inancım azaldı, müslüman veya başka bir dinden değildim artık. Ama bu kısım sadece nasıl baktığımı, nasıl algıladığımı belirtmek için. Dikkatinizi çekerim, inanç tartışmak gibi bir niyetim yok, olsaydı 'inanç' altincisine şey ederdim.

    Hikaye kısmını geçtiğimize göre mevzuya dönelim. Şimdi adım attığın yer cami, her gün yeni bir yere cami yaptırıyorlar aha geçen gün Amerika'ya da kondurdular bi dene, benden alınan vergiyle. Ve yine benden alınan vergiyle imam maaşı ödüyor devlet. Bana hiçbir faydası olmayan, din ticareti yapan ve genelde maaşını kessen görevi terk edecek kişilere..

    işin garip tarafı, yüzde doksan bilmem kaçımız müslüman ya hani, mesela benim kimliğimde müslüman yazar. Doğduğum anda bana sordular mı? Zaten yaşına gelmemiş çocuğun hangi dine mensup olduğundan devlete ne? işte devlete bu! Diyanete aktarılan, ilimden irfandan fenden akıldan uzak tutulan maddiyatı meşulaştırıyorlar.

    Ulan konuyu dazla dağıtmışız. Biraz araştıran zaten camilerin ahıra çevrilmesi olayının aslında dincilerin ucuz siyaset yapması ve olayı çarpıtması olduğunu anlayacaktır. Ve ben, bana hiçbir faydası dokunmayan ve her köşe başında bulunan bir tapınak yerine, inek beslenen bir ahır olsaydı etinden sütünden bari yararlanırdık diyorum. Biz yararlanmasak bile ahır sahibinin ülke ekonomisine katkısı yeterdi diye düşünüyorum. (Ana fikir buu)

    Umarım size benim penceremden güzel bir görüntü sunabilmişimdir panpalarım, kendinize iyi bakın.
    ···
   tümünü göster