/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +128 -3
    dedeme okuttum dinden cikti mutlumusun oc
    ···
    1. 1.
      +8 -1
      @1 kardeşim yazının tamdıbını okudum en ufak bi farklılık olmadı içimde hala müslümanım. Şimdi diyeceksin ki dediğim gibi sen tavuğu elmas olarak görmek istiyorsun o yüzden böyle. Madde madde cevap vermeye çalışacağım:
      1-)Şuan islamiyete göre sen müslüman değilsin çünkü imanın şartlarından kitapLARA imanı reddediyorsun. KitapLARA kısmını müslümanın bütün indirilen kutsal kitaplara inanması gerektiği için büyük yazdım.
      2-)Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Yani türkçe düşünüyorsun. O zamanın en iyi şairlerinin yanına bile yaklaşamıdığı şiirselliği okuma yazma bilmeyen birinin yazdığını iddia ediyorsun.
      3-)Bize neyi nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz demişsin ama aslında sen kuranı önyargıyla açmış ve okumaya başlamışsın. Yani sen kuranı 'bunu insan yazmış bak burasında ters pgiboloji uygulamış' diyerek okumuşsun. Aslında kuran parça parça inerken bazen yaşanan bir olay üzerine bazen başka anlatılak bir konu olduğunda inmiştir. Yani parça parça indi sonra düzenlendi. Örneğin ikra diye başlayan surenin ilk 8 ayeti inmiş daha sonra surenin tamamı inmiş.
      Benden bu kadar kardeşim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.
      ···
   tümünü göster