/i/Tespit

  1. 26.
    +35 -13
    insanda bilinç tam olarak nerede bilinmemekte. Oyle ki bilincin bu dünyada olmadığına inananlar var. Butun evren bu bilinç tarafından oluşturulan bir yer. Bu bilinç el değmemiş, ismi konulmamış, tamamen saf bir şey.
    Semavi dinlerde ism-i azam diye bir şey vardır musevilikte sonuncu isim denir. islamda Allahın son ismi diye geçer. islam tasavvufuna göre bu ismi söyleyen birisinin her istediği gerçekleşir, Museviliğe göre ise kimin ağzından bu isim çıkarsa, o an dünya son bulur. Yani bu ismi azam ağzınızdan çıktığı anda tüm bu ilizyonu yok edebilir, tüm gerçekliğin farkına varabilirsiniz. işte bu DMT nin yaşattığı deneyime islamda Miraç, Budizmde nirvanaya ulaşmak denir. işin boyutunu anlamışsınızdır umarım.
    Tüm peygamberler bir kısım tarafından DMT nin fazla salgılanmasına bağlı olarak işte bu pgibolojik deneyimi yaşadığını soyluyor. Peygamberler bu olayı yaşamış kişiler, gerçekliğin farkına varmış kişiler, ve "sadece kendisi" gerçekliğin farkına varmasına rağmen bunu ilahi olarak görüp yayıyor. Yani bir peygamberin yaşadığı deneyimi siz de yaşayabilirsiniz. Ama büyük ihtimalle yaşadıktan sonra ya deli ya da şizofreni teşhisi koyulacak.
    Sen ve ben yokuz. Sadece o gözlemcinin, o büyük bilincin bir taklidiyiz. islamda soylendiği gibi onun ruhundan üflenmişiz ve onu bulmakla mükellefiz. Bu evren o bilincin bir gölgesi. Bu anlattıklarım çok uçuk şeyler olarak gelebilir ama bu deneyimi yaşayanların dediği gibi bu yaşanan olay gırtlaktan bir ses olarak çıkamaz, anlatılamaz.

    Bu DMT'nin yaşattığı deneyimi şimdi anladınız mı? Bizim epifiz bezimizi kullanmamızı nasıl engellediklerini, bu yüzden peygamberler gibi gerçekliğe neden ulaşamadığımızı anladınız mı? Bu olay butun dinlerin nasıl ortaya çıktığını açıklıyor. Aslında dinlerin amacı ortak, farklılıkların sebebi ne biliyor musunuz? Yukarıda bahsettiğim bu DMT nin yaşattığı deneyimin tam olarak anlatılamıyor, yazıya dökülemiyor olması.

    Peygamberler, dervişler, ermişler, kendinin mesih olduğunu iddia edenler aslında ilahi bir şeylerle karşılaşmış kişiler değil, bu deneyimi yaşamış kişiler. Onlar sadece o bilince ulaştı. O bilinmeyen, bizim golgesi olduğumuz şeyi gördü.
    ···
    1. 1.
      +12 -4
      Adam olayı çözmüş beyler
      ···
    2. 2.
      +3
      Yani panpa tek bilinç tanrı oluyor ama o bilinçte kendimiziz. Yani tanrı aslında içimizde gizli mi diyorsun (umarim anlamissindir anlatmak istedigimi)
      ···
    3. 3.
      -3
      Yani panpa tek bilinç tanrı oluyor ama o bilinçte kendimiziz. Yani tanrı aslında içimizde gizli mi diyorsun (umarim anlamissindir anlatmak istedigimi)
      ···
    4. 4.
      0
      Panpa ismi azam aslında Allahın 99 isminden birisi o yüzden nurcular tüm Esmaül Hüsnayı okur zikir amaçlı ama Allahın hangi ismidir bilinmez bazıları Allah ismi ismi azamdır diyo
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster