/i/Devlet

  1. 1.
    +252 -108
    1) iran seriat mahkemesi, evlenme takliflerini reddeden kadinin yuzune asit atarak gozlerini kor etmek sucundan yargilanan adamin gozlerinin asitle kor edilmesine karar verdi.

    2) Nijeryanin kuzeydogusunda seriatla yonetilen Bauchi eyaletinde bir otelde, kadin kiyafetleriyle yakalandiklari one surulen 18 escinselin cezaevine konuldugu ve recm (taslanarak oludmre) cezasina carptirildi.

    3) Kuzeybati Iranda (Guney Azerbaycan) Azer Turku olan genc kadin, TIMES dergisindem bas ortusunun altindan saci gorundu diye, 99 kirbac cezasi aldi.

    4) Suudi Arabistanda bir seriat mahkemesi, kavga ederken birinin felc omasina neden olan kisinin de ameliyatla felc birakilmasi icin hastane aramaya basladi.

    5) Suudi Arabistanda ekmegini getiren 2 erkek konusan 75 yasindaki dul bir kadina, 40 kirbac ve 4 ay hapis cezasi verildigi belirtildi.

    6) Suudi Arabistanda tecavuze ugrayan kiza 1000 kirbac cezasi verildi.

    7. Malezyada seriat mahkemeleri, cok kulturlu ulkede daha once gorulmeyen cezalar vermeye basladi. Gecne yil ayri barlarda bira icerken yakalanan 38 yasindaki muhafazid Nasir muhafazid ile 22 yasindaki kadin garson Noorazah Baharuddin, 6 sar kirbac darbesi ve 1400 dolar para cezasina carptirildi.

    8) TAliban liderleri Afganistanda sakal kesenlere ve kizlarini okula gonderenlere tehdit yagdirdi.

    9) iranda 1 Mayis gosterilerine katilan sendikali iscilere kirbac cezasi verildi.

    10) iranda akrabalik bagi bulunmayan kizlarin kizlarla, erkeklerin erkekle ayni ortu icinde yatmalari yasaklandi.

    11) iranda Ahlak polisleri, joleli ve farkli saclarla gezen erkekleri gozaltina aldi.

    12) Endonezyada sokakta opusen cifte kirbac cezasi verildi.

    13) Suudi Arabistanda bir seyh futbol maclarinda sari ve kirmizi kartlarin kaldirilmasini, faul yapanlara kirbac cezasi verilmesini istedi.

    14) iranda sevgililer gununde hediye almak yasaklandi.

    15) Dunyada 18 yasinda kucuklerin idam edildigi 5 ulke var - Iran, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen, seriatle yonetiliyor.

    16) iranda ve Endonezyada Avrupa ulkelerinden yenilik getirmek yasak.

    17) Pakistanda 13 yasindaki kizi, 65 yasinda 5 karisi olan adama verdiler.

    18) Arabistanda bir kizi isaret parmagi ile gosteren adamin, isaret parmagi kesildi.

    19) Seriata gore kizlar, erkek giysisi olan, vucut hatlarini belli eden giysiler giyemez. Pantolon giyen kizlar kirbacla cezalandirilir.

    20) Kadinlarin, devletin ust makamlarinda yer almalari yasaktir. Arabistanin bazi bolgelerinde kizlarin sunnet edilmeleri mecburidir.
    ···
   tümünü göster