/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +5 -2
    @1 kardesim bir konu hakkinda konusmadan once iyice arastir ogren sonra boyle komik duruma dusme.
    Bahsettigin enerjinin korunumu kanunu der ki 'Kapalı bir sistemde enerji miktarı sabittir.'Ortaokul fen dersinden bir yorumlama olarak enerji yoktan var olmaz yorumu evrenin bütünü için geçerli değildir çünkü evren kapalı bir sistem midir değil midir bu bilinmiyor. Kaldı ki enerjinin çeşitleri vardır. Isı,elektrikten bahsetmiyorum kullanılabilir ve düzensiz entropik enerji vardır. Buna ek olarak hacim kütle ve basınca dayalı termodinamik yasaları vardır.
    Sana tek entry ile ortaokul fen bilgisinden kalma bilgilerinden evrendeki enerji dinamiklerini dusumecek fizik bilgisi vermemim mumkunati yok. Dedigim gibi bilgin olmadan fikrin olmasin boyle rezil olma.
    Edit:Pastafaryanım
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa işte bende bundan bahsediyorum. Şimdi daha evreni hiç tanıyamazken bu evrenin tesadüf sonucu oluştuğunu kesin olarak söyleyemezsin. Ayrıca diğer tür enerjilerin de olduğunu biliyorum ama diğer panpalarımın da anlayabilmesi için günlük hayatta kullandığımız enerji türlerinden bahsettim. Yoksa karanlık enerjiden falan bahsetsem kim anlıycak dimi?
      ···
    2. 2.
      0
      evreni hic taniyamazken bir yaraticisi oldugunu dusunmekle tesaduf eseri sonucu var oldugunu dusunmek esit derecede mantikli.
      Ayrica gunluk hayatinda kullandigin enerjiden ornek vermek, burdakilerin anlamasi icin yapilacak ise sen ne burada baslik ac ne de basitlestirmek icin astrofizigin anasini aglat. Yüksek fikirlerinizi ilgili mecralarda beyan edin yahut kendinize saklayın deforme olmasın kıymetli savlarınız.
      ···
    3. 3.
      0
      Panpa din metafiziği kabul ediyo ama ateizm net bir şekilde karşı çıkıyor. Ayrıca önerin için teşekkür ederim.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster