/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +39 -7





    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Abi mantığınıza sokayım eğer kardeşler evlenmeselerdi nasıl insanlık devam edecekti amk?
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        işde sizin gibi bilgisiz insanlar böyle deyip geçiştiriyor. peygamberler bile böyle yapıyorsa ve ceza almıyorsa biz insanlar niye yapınca cehendeme gidiyoruz ?
        ···
      2. 2.
        +2
        Bir alttaki benimleevlenserkan panpamın entrysini oku gör cevap orda am çocuğu.
        ···
      3. 3.
        -1
        nie her şeye gücü yeten allahın iki farklı ailelerin çocuklarını çiftleştiremez miydi?

        hikayelere bak ya tufan olmuşmuş gemiye ikişer çift canlı almışmış , ayı ikiye yarmışmış
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +25 -1
      Kitap gönderilmeden önce emir ve yasaklar yoktur. içgüdelere göre hareket edersin. Adaleti kavrabilirsin ancak ahlak gelenek etkisindedir büyük oranda.Her günahın da rasyonel bir sebebi vardır. Sakat çocuklar olmaması, iki tarafında temiz kişilerle evlenmesi, onurunu, imanını koruması vb. Her şey Allah'ın kontrolünde olduğu için başlangıçta sakat çocuklar olmamıştır.
      Soru 2 zaten tam rezalet zeka gelişimine katkı için b kompleks vitamini ve balık yağı öneriyorum. Hakaret değil, tavsiye.
      ···
    3. 3.
      -1
      Ya bi siqtir hep aynı kıvırma al bi soru daha sorumlu tutulmazmış lan yartağım biz malmiyiz o zaman bizim yine hakkimiz yeniliyor ve koca yaradan adam kayiriyor kitap demissinde hz ademe kitap inmedi habil kabili yada kabil habili oldurdu diye kin baslamis lan bu ne sacma peri masali amk giberim. habili o yansin babane o dalyaraktan
      ···
      1. 1.
        +3
        Sen kardeşini gibememekten mi yakınıyosun? O zaman da yaratılışın devamı için bu gereklilikti. Sınav olarak birini kayırıyor diğeri zor bir hayat yaşıyor diyorsan bunun karşılığını alacaksın. Sözlüde ne söylediysen ona göre verilecek not. Yani işin özü, muhatap olduğun kadarıyla, sorumlu tutulduğun kadarıyla imtihandasın. Kimin cennete kimin cehenneme gideceğine de Allah karar verir.

        Edit: Yaşanmış tarihi bir olaydan bahsetmek de peri masalı değildir. Habil- Kabil cezalandırılır mı bilemem. ilk insanlardan diye kayıracak değil, bunu kendi zihninde sen yaptın.
        ···
      2. 2.
        -1
        Harbi diyorum anlamıyorsunuz ruh hastası olan araplardan farkınız yok benim anlatmak istediğim cennet cehennem değil dostum madem şartlara göre din imtiyaz veriyor o zaman günümüzde herkes 10 15 saat çalışıyor namaz kalksın adem ile havva ilk insan diye onlara yok tolerans felan filan o zaman hristiyanlar bir kaç adamın degistirdigi kitap yuzunden yanmasin benim derdim bu dinle degil bro neyse bunlari tartismak bile sacma mk
        ···
      3. 3.
        0
        Son kez yazıyorum. Allah peygamber göndermediği kavimi cezalandırmayacağını, yani dini konularda cezalandırmayacağını belirtiyor. iyilik-kötülük işleyecek yani sadece. Yani arkadaşım muhatabın kadarıyla yargılanacaksın, korkma bilmediğin soru çıkmayacak. Anlatmak istediğim cennet cehennem değil diyorsun ama kapı oraya çıkıyor.
        Bu arada derdini doğru düzgün bile anlatamıyosun. Yazım özürün var. Yazamıyosun ki okuduğunu anlayasın..
        ···
      4. diğerleri 1
    4. 4.
      0
      helal edin mübarekler biraz altta aynı entryi yazdım ve aynısını burayada kopyalıyorum belki bikaç kişi görür umuduyla

      bak kardeşim adem ile havvaya cennetteki bi meyva yasaklanmıştır. neden o meyve zararlımıydı kafamı yapıyordu hayır sadece imtihan sebebiyleydi ve yasak olundu. Burada demek isyediğim kardeşinle yatarsan çarpılmazsın ölmezsin bi tak olmazsın ama imtihanı kaybedersin. eğer onlara çoğalmaları için kardeşleriyle evlenmeleri emrolunduysa onlarda emri yerine getirdi gelelim

      ikinci soruna
      dersinki evrenin bir yaratıcısı yani başı vardır muhtemelen sonuda olacaktır. öyleyse tanrının başlangıcı nedir zaman kavramı evrenin yaratılmasıyla var olundu yani evrenden önce bildiğimiz anlamda zaman kavramı yoktu. yani tanrının başıda yoktu sonuda buds tanrının yaratılmış olması gerekliliğini ortadan kaldıran cevap bence.
      özet zaman yoksa başıda sonuda yok demektir
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster