/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    Niye mantıklı gelmeye başladı..? Hangi konulara takıldın..?
    ···
    1. 1.
      +15 -5
      panpa öncelikle şunu söyleyeyim hala müslüman olduğumu düşünüyorum.

      mantıklı gelmeye şu şekilde başladı: ilk önce dinde hafif mantık hataları buldum. mesela oruç tutmak. neden oruç tutulur ? fakirleri anlamak için. o zaman fakirler oruç tutmasın zaten karınları aç, sağlıkları bozulmasın. bence hatalı yani.

      cariyelik günah değil. eskiden savaşlarda ele geçirilen bazı kadınlar cariye olarak alınırdı. üstelik bu onlara yapılan bir iyilikti(!). üstelik kendi istekleri dışında bunlar yapılıyordu. nedeni ise dışarıda kalarak zarar görmelerini engellemekmiş. bu bildiğin sex köleliği. dindar takılan padişahların grup yapması komik geliyor.

      islam'ın ilk yıllarında adını hatırlamadığım bir savaş için savaşçı gerekiyordu. bu savaşa katılmayanlara cehenneme gidecekleri söyleniyordu. ne kadar iyi bir müslüman olursan ol bu savaşa katılmazsan cehenneme gidecektin. burada bir insani çıkar var gibime geliyor. sanki kullanılıyorsun gibi.

      kadınlar neden örtülür ? kadınların eli neden sıkılmaz ? neden günahtır ? aşırı derecede çağ dışı duruyor. bak din konusunu aşmış ülkeler ne kadar gelişmiş ? norveç'te var mı yobazlık ? insani gelişim endeksi sıralamasına bir bakarsan yobaz ülkelerin -biz de pek onların dışında değiliz- diğer ülkelerden alt sıralarda yer aldığını görürsün. insanı geliştirmiyor. sadece olduğun yerde bırakıyor.

      birçok önemli bilimsel keşif 1700 lü yıllara kadar dayanır. bu keşifleri dini aşmış avrupalılar yapmış peki biz o dönemde ne yapıyorduk ? camide ayağımızı kaşıyorduk. işte fark burada. avrupa ya özenmiyorum ancak gerçekleri inkar edemeyiz.

      bunun gibi birkaç şey daha var ama genel olarak mantığıma ters düşmeye başladığını söyleyebilirim.
      ···
    2. 2.
      +2 -4
      Bayağı bir kafan karışmış anlaşılan.. Peki bu konuları din bilgisi olan birine danıştın mı..?
      ···
    3. 3.
      +7 -3
      sen hak olarak islami kabul etmemişsin bir kere bu 1
      islam Allah'a kul olmaktır kuranda hangi peygamber olduğunu hatırlamıyorum ordularını su kenarından geçirecekti ordu da susuzdu Allah izin vermedi buna rağmen içnler ise savaşa katılamadılar .çok az kişi içmemesine rağmen zaferle döndüler.bu bize Allaha olan imanınımızın bir testiydi.hak olarak inanıyorsan ölüm o kadar zor değildir çünkü onlar ahirete daha çok önem verirler elin sıkılması çağ dışı demişsin falan çok mu önemli el sıkmak kusura bakma ama sen insanlara kul olmuşsun dedikleri senin için çok önemli olmuş .işte böyle böyle yalnızca Allaha hakiki inanan müslümanlar kalır kuranda belirtdiliği gibi insanların çoğunluğu sapmıştır. düşün artık ne kadar az müslüman kaldığını islam hiçbir şekilde keşiflere karşı değildir. günümüzdede bu kurallar devam etmekte her zamanki gibi çoğunluk önde. dünyalık isteyen dünyanın verileceği kuranda yine yazmaktadır.
      ···
    4. 4.
      +7 -3
      işte aradığım şey. "çok mu önemli el sıkmak" evet işte tamda buydu aradığım şey. bu kadar basit ve selamlaşma anldıbına gelen bir şey niye günah aq ?

      kimsenin kulu falanda değilim. dediğim gibi hala müslümanım ama gerçekleri inkar etmek tam bir saçmalık olur. bak birde nerenden anladın bilemiyorum ama islam buluşlara karşı falan demedim.
      ···
    5. 5.
      +5 -3
      Evinin sokak kapısını sürekli kapalı tutarsın değil mi, mesela 10 cm boşluk bırakmazsın. Sonuçta eve hırsız veya kedi köpek gireceği kesin olmamasına rağmen kapıyı kapalı tutarsın.
      Bu nedenle kadın ile erkeğin el sıkışması tedbir amaçlı engellenmiştir kardeşim. Her elini sıktığın kadına sarkacaksın veya kötü düşüncelere kapılacaksın diye değil, milyonda bir de olsa bu ihtimali ortadan kaldırmak için.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster