/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    +2
    Arkadaşlar yazılanları okudum ve ne yazıkki birçok arkadaşımızın bu konuda bilgisi ekgib. Elimden geldiğince şöyle özetleyeyim;
    1- Hristiyanlık dini hak bir dindir. Biz bu dinin ve Hz . isa'nın Allah tarafından gönderildiğine iman ederiz, LAKiN :
    Hz. muhafazidin peygamber olarak gönderildiği andan itibaren Allah katında süresini doldurmuş ve yürürlükten kalkmıştır. Yeni bir peygamber ve incilden daha güncel olan ve yüzyıllar geçsede insanlara rehberlik edebilecek olan Kuran-ı Kerim gönderilmiştir. Gelin bu konuyu birkaç ayetle görelim;
    "Kim islam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i imran: 3/85)
    "Muhakkak ki Allah'ın indinde dîn, islâm'dır (teslim dînidir). Kendilerine kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hased sebebiyle ihtilâfa düştüler. Ve kim Allah'ın âyetlerini örterse (inkâr ederse), o taktirde, muhakkak ki Allah, hesabı çabuk görendir." (Al-i imran : 19)

    Gelelim çok iyi ve yardımsever olan gayrimüslimlerin hallerine;

    Arkadaşlar bu insanlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, Allahın birliğini kabul etselerde (bazı hristiyan mezheplerinde olduğu gibi) Hz. muhafazidin Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmedikleri için cennete ASLA GiREMEYECEKLER. Zaten bunları kabul eden eninde sonunda cennete giriyor. Peki bunca yapılan iyilikler ne olacak ?

    Allah'ın yüce adaleti bunu karşılıksız bırakmaz elbette. Gayri müslimlerden çok yardımsever olanlar, adaleti ve hakkı gözetenler, yoksullara ve kimsesizlere yardım edenlerin azabı çok daha hafif olacak. Ama lütfen dikkat edin, kelime-i şehadet getirmedikleri sürece ASLA CEHENNEMDEN ÇIKAMAZLAR.

    Örneğin Bill Gates, adam servetinden her sene milyonlarca dolar parayı afrikaya yardım göndermek için kullanıyor. Bu adamla normal bir gayri müslim tabi ki bir olmaz. Ama malesef ikisinin de yerinin cehennem olduğu gerçeği de değişmiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    edit: (parayla imanın kimde olduğu belli olmaz Bill Gates kesinlikle gayri müslim mi bilmiyorum sadece zengin ve gayri müslim bilinen bir insan olduğu için örnek verdim yoksa onu gayri müslim ilan etmiyorum benim haddime de değil zaten)
    ···
   tümünü göster