/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +14
    tamam panpa eyvallah da artık yeni bir isim gelecek mhp nin başına
    ···
    1. 1.
      0
      ya bahçeli yeniden seçilirse?
      ···
    2. 2.
      +7 -1
      o zaman mhp baraj altı kalır. türkiyenin şuan aradığı tek şey yeni bir isim kimse partisinden mutlu değil. bahçeli giderde yerine meral akşener gelirse yada sinan oğan .. mhp nin oyunda büyük artış olacaktır
      ···
      1. 1.
        -1
        mhp'nin baraj altında kalmasının sebebi teröre karşı pasif duruşu var diye algılanması olmasın panpa? sonuçta yürütmeyi hükümet, hükümeti akape yönetiyor. meclis komisyonları dışında eli kolu bir adamdan ne beklersin? ha diyelim oy alamıyor. o kadar yolsuzluğa batmış iktidar partisinin oyları neden düşmüyor? alternatif yok mu? saadeti var, mhpsi var, bbpsi var, bunlarda büyük parti.
        bu planlı kaos planına neden kapılıyorsunuz?
        ···
      2. 2.
        +3
        panpa akp nin oyunu tekrar yükseltmesindeki sebep muhalefetin olmayışıdır.akp tamamen muhafazakar bir parti değil. acaba %kaç milliyetçi seçmeni var ? bence en az %15 diğerleri de zaten milliyetçi-muhafazakar seçmen olarak görüyorum ben

        yani bu adamlar türk bayrağı türk devleti ne bileyim işte türklük ile olan herşeyi seviyorlar.mhp nin tabanına tamamen zıt değiller.chp nin bir bölümü içinde bu geçerli chp seçmenide partisinden memlun değil . akp ye tekrar oy verdiler çünkü adam gibi başka parti yok. chp lideri kaç seçim kaybediyor yine aday oluyor insanlar oy verirmi ? mhp meral akşener başa gelirse hem chp den hem akp den oy alır. bahçelinin gitmesi lazım
        ···
      3. 3.
        0
        panpa her paritinin kendisine sadık bir tabanı var. bir de sürekli değişken olan karasız seçmen var. özellikle oyunu bilinçsiz kullanan bir kesim var ki sırf istikrar olmadığı halde istikrar diye aynı adamlara gitti oy verdi.
        haziran seçimlerinde gayet doğru bir tablo çıktığı halde yaz aylarında ki artan terör, şiddet ve kaos ile tehdit edilen halk "güvenliğin" istikrarı dedi ve yine aynı partiye oy verdi.
        şimdi iktidar mhp olsaydı %50yi bu sefer onlar süpürürdü. nedeni bizim milletimiz biraz yalakadır. otoriteyi sever ve otokratlara hürmet eder.
        chp konusuna gelince, doğru ya doğru chp bir alevi-bektaş partisi. bu şu demek chpnin ne oy oranı düşer ne de yükselir. meclisin demirbaş partisi olmuş.
        hdp sol siyaset yaptığını vurgulayarak %5-6 arası radikal soldan, kürtçülük yaparak bir %5-6 da oradan kaldırıyor.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster