/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +108 -6
    Selam panpalar öncelikle son zamanlarda konuyla ilgili birçok başlık ve magduriyet gördügüm için oyunculuk hayalleri olan, bu konuyla ilgilenen ve yolun başında olan panpalarım için bu sektörün içinde 12 yıl geçirmiş birisi olarak tecrübelerimi paylaşıcam. Elimden geldigince sizlere ne , nasıl , nerede ve ne şekilde yapilmalı. ne dogru ne yanlış açıklamaya sizleri aydınlatmaya çalişicam. Ben çok tanıdık bir oyuncu degilim lakin ismimi versem bikaç tane tanıyanınız çıkar. Şuan için kehribarda oynamaktayım.

    Öncelikle değinmek istedigim konu ajanslar/Menejerlikler. Ajanslar veya menejerlikler ile iligli o kadar çok yanlış bilgi varki buda açıkgözlü insanların sizlerin hayalleri üzerinden prim yapmasına yol açıyor sizlere uymanız gereken altın kuralları sıralıcam. Öncelikle Başlangıç seviyesindeki arkadaşlar için ajans seçimi , nerelere gitmeli nerelere gitmemeli konusunu ele alalım.

    1-) ASLA kayıt parası isteyen biyer ile muhattap olmayın. ASLA.

    Kayıt parası isteyen yerler size iş bulamicagindan dolayı sizden pay almak yerine kayıt esnasında koparabildigimi koparayım stratejisini benimserler. Eger ki olurda bir mucize eseri sizi sunar ve rol kaparsada ilk işiniz staj der onun parasnıda vermezler. Böylece kayıt parası + ilk işiniz(Büyük ihtimalle ilk ve tek) şeklinde üzerinizden saglam bi mebla tokatlarlar.

    2-) Şu rol için sizi uygun görüyoruz mutlaka bekleniyorsunuz SMSleri / Rol seçimleri

    Bunlar Audition (deneme çekimi) için atılan genelde otomatik mesajlardır. Kendinizi oo beni begenmişler tribine sokmayın. Sizinle beraber 100 kişiye daha gidiyor o mesajlar. eger önemli işleriniz varsa iptal etmeyin bunun için çünki giriceginiz auditiona sizden baska dünya kadar insan giricek. bunu torpillisi var. daha yakışıklısı / daha güzeli / daha tecrübelisi var. Bunlara ancak boş zamanınız varsa ve şansınızı denemek istiyorsanız gidin
    ( olmayacak diye bişey yok) kayıt oldugunuz ajans zaten sizlik bir rol varsa ve iyi bir iş yapan firmaysa. onlara kayıt oldugunuz sırada sizden bir text oynamanızı ister( Tecrubeli degilseniz) ve bunun ile + foto + cv ile sizi sunar. Tecrubeli arkadasların showreel denilen oynadıkları dizi/film/reklamlardan bir kolajı olur ve diziler için bununla sunum yapilir. (Reklam çekimleri için her daim audition olur)

    3-) Sözleşmeler.

    Bunlar biraz detaylı anlatılması gereken kategoriler fakat kabaca geçicek olursak eger yeni gittiginiz bir ajansa bodozlama sözleşme imzalamayın. Bir iş çıkarttıkları vakit sözleşme yapmayı talep edin. kabul etmezlerse imzalamayın. yolunuzu kapatırlar boşyere. Zaten zor bu işler dahada zora sokmayın (Benim 2 yılımı yedi bir ajans zamanında ahh ahh tecrubesizdik o zamanlar )

    4-) Çekime çagrılma durumlari.

    Eger figüran olarak gitmek gibi bir niyetiniz yoksa (olmasında zaten) Yarın şu çekiminiz var gelebilirmisiniz diye aradıklarında %99 figüranlıktır bilin. Sunum olmadan sizden müsaitlik onayı alınmadan size yarın gel rol oyna demez hiçbiyer. Egerki bir rol için sizin sunulupta onaylandıgınız söylenirse ilk sorucagınız şey bütçe olsun. o soruyuda Evet müsaitim. bütçe nedir? şeklinde sorun. BÜTÇE BELLi DEGiL cevabını asla kabul etmeyin cunku butce belli degil cevabı = sizden yolabilicegimizi yolacaz daha karar vermedik ne kadar yolucagımıza demektir. Hatta ve hatta tamamen üstüne yatılabilir bi durumada girebilir aman ha diyim. Kesinlikle bütçe sorun ve rolunuzde 3-5 replik varsa MiNiMUM olarak 300 lira isteyin. Kaşe olaylarına sonra giricem

    5-) Çekim esnası.

    A)Figüran.

    Figüran olarak gidiyorsanız biyere eger BÜTÜN gününüzü alacagını bilerek gidin. işim var şuraya yetişicem yok ben duramam cocugum var yok kocamla sevişcem bekleyemez... vs..vs..vs triplerine girmeyin. Hem kendinizin hemde ekibin canını sıkarsınız boşyere herkes strese girer öncelikle mental olarak bütün gün ordasınız ve işininizi yapacaksınız. Bunu benimseyerek gidin/kabul edin.

    B) Bölüm oyuncusu

    1 bölümlük dialoglu oyuncu olarak gittiginiz setler.

    Ezberinizi iyi yapin ve oyununuzu önceden kurun. neler yapacagınızı planlayın. ezberinizi geçerken az bucuk kem küm yapiyorsanız kamera karşısındaki baskı ile beraber komple SIÇARSINIZ o yuzden kendinizin degerini yüksek tutabilmek adına oyunculugunuz iyi olmasa dahi ezberiniz iyi olsun. unutan adama sorumsuz çalişmamiş gözüyle bakarlar bilginiz olsun.

    Dinleyen ilgilenen varsa devam edicem şimdilik bu kadar rezleri alın istek sorular merak edilenler..vs yazın cevaplarım

    Edit: Trend olmuş nede iyi olmuş.
    Edit2: Scarlett ne alaka diyen olmuş. Çok alaka şu fizik olsun bi hatunda KALAS olsada oyuncu yaparlar TRde.
    Edit 3: Buraya goygoy amaçlı konu açmadık gercekten bu konuda yardıma ihtiyacı olan panpalarım için açtım boş yapan gibtirsin gitsin
    ···
   tümünü göster