/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +4
    Beyler size daha 10 dk önce yaşadığım olayı anlatıyorum. tek partta yazip bitirecem zaten uzun bişey değil. Çok kısa zamanınızı alacam.
    Beyler ben 19 yaşında bir panpanızım. Sanayide çalışıyorum. Daha demin iş yerinden izin aldım eve geliyordum tam bizim evin sokağında yerde bi amca gördüm göğsünü tutuyordu yerden kalkmaya çalışıyordu bende bigibleti yere yatırdım koştum amcanın yanına yerden kaldırdım. Amca dediğime bakmayin adam 70 yaşında var. Nefes nefeseydi amca dedim iyi misin kalp rahatsızlığın mı var? evet anlamında başını salladı. Amca sana su getirim mi dedim yine başını salladı. 10 mt ötede market vardı daldım bi su kapıp çıktım içirdim amcaya. Tablasına baktım ev temizlik malzemeleri vardı. malzemeler derken çok bişey sanmayın 2 3 parça bişey vardı. Sünger paspas sarı bez vs. bi poşet gördüm poşetin içinde 3 kutu ilac vardı. Onlari görünce sordum. (A: amca , B: ben)

    B: amca hangisi kalp ilacın?
    A: onların içinde kalp ilacı yok. daha yeni eczanedeydim. Bunları aldım param çıkışmayınca kalp ilacını alamadım. Eczacıya yalvardım yakardım vermedi ilacı.
    B: Ne kadar amca o ilaç?
    A: 13 lira ben nasil veririm o kadar parayi nerden bulurum dedi.

    Beyler tamda 13 lira param vardı cüzdanımda.

    B: Al amcam bu işini görür mü?
    A: Oğlum ben dilenci değilim almam o parayı.
    B: amcam sana dilencisin diyen olmadı zaten al sen bu parayi. sigara alacaktım vazgeçtim kötü şeylere harcayacağıma işini gör.
    A: O zaman tabladan temizlik malzemesi al evine gotur.
    B: Evde bol bol var amca sen daha sonra bu taraflara ugrarsan alırım senden.
    A: Tamam evladim allah razı olsun.

    dedi ve gariban gariban gitti. Vicdanını gibtiğimin eczacısı ulan adam ölecekti gözümün önünde. Benden başkada kimse koşup kaldırmadı herkes izleyerek geçiyordu. Bu kadar mı kötü oldu bizim milletimiz? bu kadar mı bencil olduk? Şu an hiç param kalmadı zengin değilim ama mutluyum. Elinizde ki ne kadar az olursa olsun paylaşmayı bilin beyler. Sizleri çok seviyorum kardeşlerim gözlerimden birkaç damla yaş aktı size bu anımı anlatırken.
    ···
   tümünü göster