/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 176.
    0
    Cümleten dangalaksınız. Haklı olsam da yine ben eksiye boğulacağım biliyorum. Çünkü hepiniz aşırı cahilsiniz ve biraz fikir mastürbasyonu size yeterli.
    Adamın ilk cümlesi:
    'Buraya adam gibi yazılı kaynaklarla gelin. Yandaş medyanın web sitelerinden linklerle ve ak parti gençlik kolları Facebook sayfasından duyduklarınızla değil!'
    Ve bunun ardından dediği hiçbir şeyin kaynağı yok * Ne kadar da tutarlı bir 'bilimsel' yazı. Tek durumu hepinizin ruhunu okşaması çünkü siz de aynı cehalettesiniz. Kendi ideoloji ve fikirlerinizi sorgulamadan hoşunuza gidenin fanatikliğini yapıyorsunuz.
    Çelişki ilk cümleden başlıyor zaten.

    Şimdi gerçeklere gelelim.
    1)
    a) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/cami-ve-mescidlerin-tasnif-edilmeleri-ve-kapatilmalari.jpg
    b) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/yakilan-satilan-depo-yapilan-yikilan-meyhane-yapilan-ahir-yapilan-camiler-cami-camii-kemal-atatc3bcrk.gif
    c) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/tek-parti-dc3b6neminde-satilan-camiler-4-1.jpg
    d) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/tek-parti-dc3b6neminde-satilan-camiler-4-2.jpg
    e) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/tek-parti-dc3b6neminde-satilan-camiler-6.jpg
    f) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/cami-kemal-imzali-yikilan-satilan.jpg
    g) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/satilan-camiler-yikilan-camiler-yenigc3bcn-gazetesi-kemalizm-cami-atatc3bcrk-cami.jpg
    h) https://belgelerlegercektarih . files.wordpress.com/2012/04/tek-parti-dc3b6neminde-satilan-camiler-7.jpg
    vsvs.. Sizin bu zamana kadar yalanlayabilmenizin tek sebebi müslümanların ellerinin kollarının bağlı olması. O eller çözüldü artık.
    2)
    a) Kayseri’de Bedestan Camii’nde 16 yaş üstü gençlere hafızlık dersi veren Nurioğlu Mehmet, Arap harfli kitapları kullandığı gerekçesiyle tutuklanarak mahkemeye sevk edilmiştir. (Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi (BCA.), CHP Kataloğu, Nr: 490.01, Yer No: 590.38.1, belge no: 88.)
    b) 1936’da kahvehanelerde radyodan Kur’an dinlenmesi bile yasaklanmıştır. (Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi (BCA.), CHP Kataloğu, Nr: 490.01, Yer No: 590.39.1, belge no: 33.)
    c) Polisin takip ettiği bir diğer konu ise, kadınların peçe, çarşaf ve peştamal giymesinin yasaklanması olmuştur. 1935 yılında Içişleri Bakanlığınca yayınlanan bir tamimle bu giysilerin giyilmesinin yasaklandığı bildirilerek kolluk kuvvetlerinin gerekli tedbirleri alması istenmiştir.[2] Bu yasak Inönü döneminde de devam etmiş ve Emniyet Umum Müdürlüğü, 1940 yılında `Medeni kıyafete aykırı kisve taşıyanlar hakkında´ bir emir[3] yayınlayarak, devrimlere aykırı ve belli bir maksada yönelik olarak kasketlerini ters giyen erkekler ile peştamal giyen, yüzünü örten, peçe takan kadınların takip edilip bunlara müsaade edilmemesini istemiştir. ([2] Içişleri Bakanının imzası ile Umumi Müfettişliklere ve Valiliklere gönderilen 22.7.1935 tarih ve 6936 sayılı yazı, Belge No: 13216-7/1) ([3] Emniyet Genel Müdürlüğü Arşivleri (EGMA), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen 20.4.1940 tarih ve EUM- Ş.I.C.18007 sayılı genelge, D.13216–7.)
    vsvs.. Ulan dallama, bırak Kuran'ı Arapça harfler bile yasaklandı. Arapça harf yasak iken Kuran nasıl serbest oluyor? *
    3) Alimler dinle ticaret yapanlarmış, bak bak laflara bak. Getirsene kaynak mongol çocuğu. O zamanı da şimdi gibi zannettin di mi? Dinin dıbına koyduğunuz için bu hale geldi bu toplum. Anca 3 5 yalancı rapor bulursun, onları da zaten dinsiz binler görevlendirmiştir ortalık karışsın diye. Binlerce insanı katlettiniz, apaçık soykırım yaptınız.
    4) Sabrım kalmadı neredeyse fena sövücem. Adam artık uyduracak bahane bile bulamamış ya. :D Lan ezanı kim anlamıyormuş söylesene bi'. Bu maddeye cevap dahi vermeyeceğim, o kadar gülünç

    Ve beyler çocukluğumuzdan beri bir şeyler aşılandı hepimize. Artık bırakalım bu cahil holiganlıklarını.
    Öneri olarak şunu söyleyeyim, Murat Bardakçı'nın 'Atatürk'ün el yazmaları' kitabını okuyun. Atatürk'ün kendi orijinal yazılarıdır.
    Bir de Mustafa Müftüoğlu'nun 'Yalan Söyleyen Tarih Utansın' 10 ciltlik kitap serileri mevcut. Bunları okumanızı öneririm, belgeli ve dürüst yazılar.
    Bir de kitap demişken Cumhuriyet'in ilanından sonra 12(tam hatırlayamadım kaç) senede 10 bin ton kitap yakılıyor * Bunlar hep fikir özgürlüğü ve kitap sevgisi. Ne mükemmel bir cumhuriyet. * )))) Bunlar sadece resmi rakamlar, gerçekte kaç bin ton daha vardır acaba... Bu bilgiye de TBMM.gov.tr sitesinden devletin resmi belgelerinden ulaşabilirsiniz.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      kadir mısıroğlu sen misin ?
      ···
   tümünü göster