/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +153 -9
    Gerçekte olduğu gibi inci sözlük'te de bugünün bu şekilde olmasının sebebi geçmişte atılmış adımlar, alınan kararlar ve verilen mücadelelerdir.

    Artık sözlük eski inci'de olup biten ve bugünü şekillendiren olayları bilmeyen yazarlarla dolu.

    O sebeple BUYUK INCI SÖZLÜK SAVAŞLARI tarihini bir belgesel şeklinde bu başlıkta yeniden ele alıyoruz.

    Bölüm 1: 17 TEMMUZ 2010 - INCI SÖZLÜK iÇ SAVAŞI

    17 Temmuz 2010 sabahı güneş, inci ülkesinin nobrain ovaları üzerinde hafif hafif ağırırken, öğlene doğru patlak verecek ve gece yarısına kadar sürecek felaketten kimsenin haberi yoktu.

    Saat 8 sularında Kral 1. Serkan Inci monarşi sarayında herzaman ki gibi mermere yan yatmış şekilde kahvaltı niyetine alevli meyveleri zütürürken sarayın avlusundaki cariye Suzan neşeyle dans ediyor, bir yandan da günaydın cicişler entry'leri atıyordu.

    Has bahçe'deki çiçekleri kontrol eden Vezir Hamdisopayigetir ise "Ayh gene kızarmamış bu dandik güller gııııs" diye şikayet etmekteydi.

    Uzun süredir Monarşi Sarayında gününü gün eden 1. Serkan inci ve şürekası inci halkına akılalmaz vergilerle zulm ediyor, ve nereden geldikleri belirsiz ÜÇÜKÜNCÜ nesilleri doldurarak ucuz iş gücü yaratmak suretiyle yerel halkın işinden olmasına ön ayak oluyordu.

    Zall ülkesi ise fakirlik ve yoksulluktan kırılan inci üzerine taciz akınları gerçekleştirip arada bir sözlüğe index atıyor, halk buna bir karşılık veremiyordu.

    işte tüm bunlar büyük bir iç isyanın çıkması için yeterli sebepleri oluşturmuştu.
    Bugün inci sözlük tarihinin ilk ve en kanlı savaşlarından biri yaşanacaktı.

    REZLER gelirse devam edecek...

    EDIT: 1nci ve 6nci SAYFADAN DEVAM EDIYOR.
    ···
   tümünü göster