/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    0
    üstad görüşüne saygım tam fakat yolunda gittiğiniz LENIN Terörü Asla Reddetmeyiz diyor ?
    ···
    1. 1.
      -1
      Şiddeti reddetmeyiz diyordur orada. Kaynak ver.

      Çünkü Marx ve Lenin ancak silahla Komünist Dünya oluşturabileceğimize inanmıştır. Kaynak olarak da burjuvazinin Fedoal beylerini nasıl devrildiği hakkında belgeler dökmüşlerdir.
      ···
    2. 2.
      0
      Haklılar bi bakıma. Devlet işleri evcilik oyununa benzemez. Eğer şiddetten bahsediyorlarsa. Terör ile şiddet arasında büyk fark var.
      ···
    3. 3.
      0
      o zaman yolunu yorddıbını gibeyim kardeş
      ···
    4. 4.
      0
      Komünizm en başından beridir Devlet işleriyle ilgilenmiyor. Amaçları basit bir devletde değil tamamen Dünya hakimiyeti.

      Sektör büyüyünce silahlar da bunla beraber büyüyüp alan genişliyor.Arz-talep mevzusundan çok sermaye-emek çelişkisine dönüyor.
      ···
    5. 5.
      +1
      hırsımdan online oldum bak canım kardeşim adnan'ın sitelerinden aldığınız tek cümleyle Önder Lenin'i ve onun eşsiz düşünsel hayatını böyle zalimce eleştiremezsiniz
      Öncelikle Önderimizin yazılarından derlenmiş Nereden Başlamalı kitabından bir paragraftır bahsettiğin paragrafı da atayım hatta

      “Biz, ilke olarak, terörü asla reddetmedik ve reddedemeyiz. Terör, savaşın belli bir anında, birliklerin belirli bir durumunda ve belirli koşullarda uygun ve hatta esas olabilecek askeri eylem biçimlerinden birisidir. Ama önemli olan nokta, bugün terör, savaş alanındaki ordu için bir harekat olarak değil, tüm mücadele sistemiyle bütünleşmiş ve onunla sıkı sıkıya bağlı bir harekat olarak değil, hiç bir orduyla bağlantısı olmayan ara sıra yapılan bir saldırının bağımsız bir biçimi olarak önerilmektedir.”

      burada önderin halkına anlattığı şey devrimci şiddetin meşru olduğu koşullarda, topyekün bir halk savaşı verilmesi, faşist oligarşiye meşru bir direniş gösterilmesi ve verilebilecek bir çok örnekte olduğu gibi yoldaşların devrimci ahlak çerçevesinde gerekirse düşmana karşı terörize olarak halkı için savaşan devrim saflarına uygun pozisyonda takviye olması/yardım etmesi gerektiğidir. terörün reddedilmeyişini anlatırken önder esasında halkınız için savaşırken düşmana şiddetle karşı koyun ve kendi karar alma mekanizmanızla karşı koyun demiştir. öyle kafanıza göre gidin kafa kesin, sivillere kimyasal silahla saldırın, kadınlara tecavüz edin gibi bir şey değil yani burada esas anlaşılması gereken önderin bahsettiği terörün bizim anladığımız anlamda örneğin ışid terörü gibi bir kavram olmayışıdır.

      Teşbihte hata olmazmış, örneklendirmek gerekirse Sakarya Muharebesinde yunan kuvvetlerinin cephanesinin 3 4 kişi tarafından mevziye sızılarak imha edilmesi Önderin bahsettiği anlamda terörize olmaktır.
      ···
    6. 6.
      0
      vay arkadaş her Türküm diyen Türk olduğunu sanıyor bu memlekette yurt dışındaki çingenelerde biz Türküz diyor ama onların cingan olduğu gerçeğini değiştirmez asalet soydadır kandadır ve kandan gelir sen bir Türkün bir başka millete tebaa olduğunu gördünmü Türk her zaman yönetir git bi genlerini incelettir Türk her zaman yücedir ve diğer milletlere önderlik etmiştir
      ···
    7. 7.
      0
      Terörden kasıt bireysel terörizmdir. Halk Savaşı'ndan bahsetmiyor.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster