/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +158 -122
    Şu an birçoğunuz cuma namazında biliyorum, namazını kılana saygı duyarım eyvallah derim. Fakat bizim en büyük sorunumuz cuma namazına gitmeyenleri öcü gözüyle bakmak. Giden gitsin namazına , ama gitmeyen adamı sen niye dışlıyorsun yada gitmesi için zorluyorsun. Kuranda açık ayet var " dinde zorlama yoktur" diye. Akepe hükümeti bütün iş yerlerinde, kamuda, üniversitelerde,liselerde hatta bütün her yerde insanların cuma namazına gitmeleri için bir kampanya başlatmış ve herkesin cuma namazına gitmeleri için "faşist" bir sistem uyguluyor. Kardeşim isteyen gitsin istemeyen gitmesin buna sen karar veremezsin. Bu olay benimle Allah arasında kimse bana zorla "niye cumaya gitmiyorsun" yada "hadi bayisimsizX cumaya gidek" diyemez. Lütfen saygı gösterin insanlara. isteyen gider isteyen gitmez namaza. O benim Allah ile kendim arasında olan bir bağ.

    Cuma günleri namaz vaktinde yolda yürürken namaza giden insanların bana ve başka kişilere "kafir, adi , şerefsiz , Allahsız" gözüyle bakması çok mu güzel yani ? Namaza gidiyorsan git abi sen niye başkasının kılmadığını bildiğin halde zorluyorsun? sevap mı kasıyorsun anlamadım ki ? Herkes kendinden zorunlu.

    Bakın cemaatçileri severim iyi insanlardır. Fakat şu akepelileri sevmem hepsi gıt kafalı yobaz. Ama cemaatçiler öyle değil beyler size yemin ederim iyi adamlar sana saygı gösterirler. Aleviler olsun, cemaatçiler olsun , bunlar iyi insanlardır. Sünni görüşe sahip insanların biraz hoşgörü ve anlayış sergilemesini istiyorum. Buradan sesimi duyarmak için yazdım. Teşekkürler...

    ÖZET : Namaz kılanlar , namaz kılmayanlara saygı göstersin.

    EDiT: Türkiye'de herkes müslüman diye bir kaide yok bunu unutmayın. Faşist olmayın evrensel olun . . .

    iMLA : Bazıları faşist in ne olduğunu bilmiyor buradan anldıbını öğrenebilirsiniz : http://fasist.nedir.com/

    EDiT : DiNDE ZORLAMA YOKTUR AYETiNiN DETAYLARI = http://dindezorlamayok.blogspot.com.tr/

    ÖZELDEN GELEN MESAJLARA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUM BEYLER , AŞAĞIDA OKUYACAĞINIZ ENTRY ÖZELDEN GELEN BiR MESAJA KARŞILIK VERDiĞiM BiR YAZI. SiZLER iÇiN ÖNEMLi OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM iÇiN EDiTLiYORUM BURAYA :

    Merhaba kardeşim Selam ve sevgilerimle;

    Mesajını okudum ve iyi niyetli birisi olduğunu düşünüyorum. Fakat namaz konusunda kafamda bir çok soru işareti var. Daha çok ben rasyonel islam taraftarıyım. Namazın anlamı= Allah'ı anmak yönelmek anldıbına geliyor. Bende bu eylemi içimden yani ruhsal açıdan yapıyorum. Eyleme dökmüyorum yani namazımı zihinsel olarak ifade ediyorum Allah'a , herkesin içinde Allah'ı anamıyorum ama yalnız kaldığımda yanda yolda yürüdüğümde , yemek yediğimde , yatağıma uzandığımda yani günün her saati Allah'ı düşünüyorum, onunla konuşmaya çalışıyorum içimden, duygularımı paylaşıyorum. Yani ibadet olayını tamamen içinden gerçekleştiriyorum. Ben Allah'a gönülden inanıyorum.

    Düşüncelerin için çok teşekkür ederim, iyi bir insan olmak için daima iyi birisi olmaya çalışıyorum. Ama iyi insan oldukça dışarıdaki toplum tarafından çoğu kez "saf, çocuk vb." damgalar yedim. Bu yüzdende dışlanmış birisiyim bu yüzden her zaman kendimi yalnız yetiştirdim. Topluma ayak uydurmaya çalıştım, saygı göstermeye çalıştım. Aralarında iyileride vardı , kötüleride vardı. Cemaatçiler iyi diye bir kavram kullandım bide aleviler iyi diye bir kavram kullandım ama orada kendimi yanlış ifade ettiğimi düşünüyorum bu yüzden oraya edit düşecem bu mesajı. Aleviler ve cemaatçiler iyi dedim fakat elbette aralarında kötü insanlarda var. Sünnilerinde aralarında iyi insanlar var bazende kötü insanlar çıkabiliyor.

    Önemli olan din, ırk , meshep değil önemli olan insan olmak.

    Benim dini inancım monoteistim şu an. Yani sadece bir tek Allah'a inanıyorum. Kuranı bile fazla öneme almıyorum tek öneme aldığım varlık Allah yani yaratan. Allah benim için her şeyden önce gelir. Kurandan, peygamberden her şeyden önce Allah gelir benim için. Tek yöneldiğim varlık Allah artık. Doğru yolu bu şekilde bulduğumu düşünüyorum...
    ···
   tümünü göster