/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +2
    O gün işten geç çıkmıştım ve cebimde 20tl vardı. Sabah erkenden dükkanı tekrardan açacagım için erkenden eve gidip dinlenmem lazımdı. Hayatımda hiç taksiye binmemiştim, ya yürüyerek yada toplu taşıma araçları ile gider gelirdim. Neyse yakında bir taksi durağına gittim, Selamun aleyküm, aleyküm selam derken sıranın kimde olduğunu sordum. 60 - 65 yaş arasında bi dayının sırasıymış.
    Dayıyla ücreti konuştuk adam 18 lira dedi.
    Gideceğim yer ise taş çatlasa 12 - 13 tl tutar. Biraz adama damardan konuştum. Dayı hem öğrenciyim hem çalışıyorum bi güzellik yap sen felan derken 13tl de anlaştık.
    Dayı koltuğa geçti bende hemen yanına oturdum ve muhabbet felan derken evin oraya vardık. ineceğim sıra tekrardan borcumun ne kadar olduğunu sordum ve o an üzerimden kaynar sular döküldü sanki.
    Sen 17 tl ver yeter, dedi. Bende, dayı senle 13e anlaştık nası oluyor bu dedim ve oda öyle birşey söylemedim felan derken cebimdeki 20liği cıkardım verdim adama. Paramın üstünü alırkende, dayı kusura bakma ama sizden esnaf olmaz dayı dedim. Oda bana biraz salladıktan sonra ikimizde hiçbirşey olmamış gibi yolumuza devam ettik.
    Vursak elimizde kalacak bide adam yerine koyacaklar muallakyi.
    ···
   tümünü göster