/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +12 -2
    evet saygı değer binler. sınav pazar günüydü an itibariyle salıyı bitirdik ve çarşambaya doğru gidiyoruz. iyi kötü ygsyi atlattık. kendi iradem olarak soruları kontrol etmedim ve cevapları da hatırlamıyorum zaten. denemelerde 60-70 net arasında sürten biriyim ve sayısalcıyım. şimdi sonuçlar 25 martta açıklanıcak ve aşağı yukarı 10 gün var. bu 10 günde ne çalışırsanız kardır. evet gençler ne çalışırsanız kar. şöyle anlatayım şimdi herkes netlerine baktı dimi şuan herkes ne konuşuyor ygs çok zordu dıbına kodumun sınavı yannan gibi girdi ( iyi geçenlere lafım yok ) bunun gibi türevleri ve herkes bi tatil havasında. olum kendinize gelin lan lys bu lys. dönem başından beri 1 ygs kastıysam 3 lys kastım . ve lysye 3 ay var benim kendi taktiğim bu 10 gün içinde deliler gibi konu çalışmak evet doğru duydunuz konu çalışmak şöyleki. sayısalcıyım ve sayısalcılar için konuşuyorum tmci ve tsci arkadaşlar konunun altında yardımlaşırlar zaten. evet beyler mfciler burdan sonra iyi dinleyin bana çok mantıklı geldi ve uygulucam hatta bu gun uyguladım bile. şimdi 10 günümüz var dimi bu 10 günde her gün 1 dersi seçiyoruz ve 1 dersin en çok soru gelen konularını. bu gun organik kimyayı sıfırdan bitirdim daha bittimedi ama bu gece bitiricem. organikten ortalama 13-14 soru geliyor evet 13-14 soru geliyor. yarın fizik günüm okuldan sonra fizikten en çok soru gelen konuya bakıcam şuan bilmiyorum ve onu yarın bitiricem. ve bu ortalama 10 gün sürecek. ve bu gun organik bitirdiysem yarın organikten soru çözücem ve fizik çalışıcam bir sonraki gün organik tekrarı yapıcam fizikten soru çözücem ve biyoloji sistemleri bitiricem. ve 10 günün sonunda herkesin zorlandığı ve kafa giben bir çok konuyu bitirmiş olucam ki. daha okulda işlenmedi bile bu konular. yani sistemler için konuşuyorum ve organik bitmedi. umarım analtabilmişimdir kafamda yapmak istediğimi. unutmayın bu 10 günde milelt ygs de giren borunun acısına bir tak çalışmıcak bu yüzden ne çalışırsanız kar. hem hocalar boş olur bu zamanda gidip sorularınızı çözdürürsünüz hem de en baba konuları bitirmiş olursunuz. şahsi fikrim böyle. ygs sorularına bakmamamın nedeni zaten açıklanacak neden triplere gireyim ki bakın 10 gün lys programı yaptım neden 10 gün ağlayasınız ki ? buna işte adam elemek deniliyor netlerinize baktıysanız da geçmiş olsun demicem unutmaya çalışın olanları çünkü bir tmciyseniz 100k sıralamanızı 10kya çekebilme gibi bir şansınız var edebiyat sayesinde. zaten ygs türkçeyi gördünüz adamlar ne soktu lys için abanın arkadaşlarımdan duyduklarıma göre şairler felan varmış oturun kağıtlara yazın ezberlemeye başlayın siz onları kodlamışsındır zaten.

    özet: geçmiş geçmişte kaldı mantıklı adam lys çalışır bu 10 gün (sonuçlar açıklanana kadar) süre zarfında deliler gibi lys çalışın. zaten sonuçlar açıklandıktan sonra yine bir karışıklık yine herkes bir heyecan bir tatil havasına giricek ordan yine 2 hafta desek 24 gün boşu boşuna gidicek ne gerek var. ben 2 gün yattım pazar ve pazartesi hatta salı yarım gün yattım öğleden sonra oturdum organik çalıştım ve hala çalışıyorum.

    özet -2 : ygs sonuçları açıklanana kadar her gün 1 dersin en baba 1 konusu( en çok soru gelen konusunu) seçip ona çalışıyoruz örnek: 1. gün kimya organik kimya 2. gün organik kısa bir tekrar ve soru çözme ve fizikten en baba konu neyse artık. 3. gün organik tekrar fizik soru çözümü biyoloji sistemleri çalışma diye gidiyor böyle.

    Tmci ve tsci binler bakın buraya yukarı da editlicem burada da kalsın. Grihafiza.com diye bir site var 15 dakikada 55 yazar eser ezberletiyor videoda. bunun tüm yazar ve eserlerinin olduğu paket var 330 lira gibi bir fiyatı var ve 1 haftada ezberliyormuşsunuz girip bir bakın derim. Youtube kanal olarakta gri koçluk olarak geçiyor orda videolara ulaşabilirsiniz. Ygs zamanında bana yardımı dokundu. Keşke bulunduğum ilde olsalardı kesinlikle koçluk için başvururdum.

    Edit Kitap önerisi:

    Edebiyat için : Limit Konu anlatımı El kitabı.
    Yayın denizi soru bankası
    Limit soru bankası

    Matematik :

    Sonuç yayınlarının fagibulleri varmış onu onerdi biraz kolay bunun problemlerini çözmüştüm ben ama konun temelini kavratıcak türden.

    Soru bankası olarakta Körfez.

    Biyoloji

    Yayın denizi ( üzerinde sistem yazıcakmış lys yazalı olanı değil)

    Kimya

    Palme LYS

    Fizik

    Palme LYS

    Şuanlık elimde bunlar var. Geo ve tarihçiyede sordum kitapçılara bakmamız gerekli dediler en geç çarşamba gibi editlerim arada msj atın unutma gibi bir problem yaşayabilirim 3 saat uyumaya başladım yine kafam yannan gibi.

    Fizikle kimyayı da ekledim diğer kalanları bir şekilde yazarım beyler hadi kolay gelsin.
    ···
   tümünü göster