/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +81 -2
    Evet panpalar her birinizin yeri ben de ayrıdır. Bu yüzden başınıza kötü şeyler gelmesini istemem. Bugun siz lere bombalı saldırılardan korunma yolları ile ilgili bir kaç bilgi vericem.

    1- ideoloji farketmeksizin sokak ortasındaki toplantı yürüyüş protesto kutlama gibi topluluk oluşturduğu yerlere kesinlikle yaklaşma.

    2- ögrenciysen ya da calışmıyorsan iş saatlarinde dışarda olma. Otobus minibüs gibi toplu taşıma araçları kullanma

    3- mecbur kalmadıkca polis kontrol noktalarından uzak dur. Açık hedef ler.

    4- otobus duraklarında topluluk da hep 4-5 metre geride sagda ya da solda bekle umutma ki basınc etkisi santimler ile ölçülür 10 santim bile geride olman hayat kurtarır.

    5-elyaf ya da naylon dolgulu mont, kaban giyme olası bir patlamada alev topunun içinde kaldığın an çok çabuk yanmanı saglayacaktır.

    6- trafige kapalı caddeler (istiklal, kordon,kızılay)gibi caddelerde yürüken genelde yol kenarından magza ve dükkanlara yakın mesafeden yürüyün hicbir canlı bomba kendini yol kenarında patlatmaz, merkezi baz alarak eylem yapar.

    7- eger otomobil ile sehir halinde iseniz otobus minibüs gibi toplu taşıma araçları ile yanyana arkanıza ya da önünüze alacak şekilde pozisyona girmeyin. Aranızda en az 3-4 arac mesafesi olmalı. Açık hedefler.

    8- eylem saatleri sabah ve akşam dır bu saatler de algılarınızı açık tutmanız hayati önem taşır yapılacak saldırıyı bir milisaniye önceden sezip kafanızı eymeniz hayat kurtatır. Burası türkiye algılarınız daima açık olsun.

    9-son olarak yabancı elciliklerin kendi vatandaşları için yaptıkları uyarışarı ciddiye alın

    Allah yardımcınız olsun.
    ···
   tümünü göster