/i/Kültür Sanat

  1. 26.
    +23 -1
    kürtçe dil olamaz, zira; arada, sığda kalmış bir boy'un, türkçe-farsça-arapca'dan bozma lehçesidir. bir dilin dil olabilmesi için, isim-sayı ve gökcisimleri özgün olmalıdır. kürtçenin sayıları farsça, isimleri türkçeden bozma gökcisimleri arapcadır.

    kürtler medlerden geldiklerini söylerler örneğin, bu durumda dahi hiç bir yazılı kaynak medlerin dilinden bahsetmemektedir. şu an iranda olan o zamanın medeniyetlerine ait bir lahitte sırasıyla bölge dilleri yazılmış ama ne medce ne de ona benzer bir dil eklenmemiş,

    hiç bir yazılı kaynağı, tarihsel geçmişi olmayan bir şeye sırf birileri istiyor diye dil denmez.

    Yani dil yoksa sıralamaya girme hakkıda yoktur kaybol.
    ···
    1. 1.
      -7
      boş muhabbet. KÜRTÇE diye bir dil vardır, olacak da. türkçe diye de bir dil olamaz o zaman. arapça ingilizce karışımı bir dil.
      ···
    2. 2.
      +4
      Amın oğlu dedim şimdi bu kurduğum kelimelerin hangisi arapça yada ingilizce dıbını yurdunu gibtiğim bini
      ···
    3. 3.
      -1
      O zaman tanıdığın arap, fars varsa al onları beraber bu dediğimi anlayın bakalım. Ez kirê kuçikê xwu bixime nava quzê dayke te,dayka te délıke.
      ···
    4. 4.
      0
      Beyler itini salmış biri havlayıp duruyo burda alın şunu burdan gel kuçu kuçu seni dıbına kodumun çomarı yürü çıktığın deliğe geri gir
      ···
    5. 5.
      0
      Ramo köpeği o dediğin kelimeleri anlayan arap arkadaşım var ırzını gibtiğim iti arapça farsça kökenlerin üstüne ek yapılmış hali gibtir git hadi bakalım hadiii.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster