/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +101 -12
    Ankara kurtuluş ta bi kilise var bilenler bilir. Kurtuluş kilisesi hatta papaz efendinin telefon numarası 05** *** 3131 böyle bi papaz kendisi.
    Arkadaşlarla kurtuluş parkın da oturuyoruz o zamanlar lise 3 e gidiyoruz. Maddi durumumuz kısıtlı tabi bide internette haberler dolaşıyo çevreden de duyuyoruz. Hristiyan olana şöyle para veriyolarmış kiliseye gidene incil arasında 100 dolar filan veriyolarmış. Bize de para lazım sigara aldık çekirdek kola alçak paramız yok.
    4 arkadaşız hep beraber kalktık gittik. Kilisenin yanında da bi cami var. Saati tam hatırlamıyorum ama öğle namazının çıkışıydı.
    Kilisenin kapısında numara yazıyo biz 31 31 i görünce yarılmaya başladık zaten. Kapının açık olmasını bekliyorduk ama kapalıydı. Zil vardı bitane çaldık biraz bekledik o sırada utandık bi camiye gidesimiz geldi ama yıllardır camiye gidiyoruz para vermiyolar. Bizimde paraya ihtiyacımız var sonradan kapı açıldı.
    Az kalsın selamün aleyküm dicektim. Ki arkadaş biz şu an bi boşlukdayız dinleri merak ediyoruz bize dininizi anlatırmısınız dedi. Gavat önceden yapmış heralde adam tabii buyrun diye çağırdı.
    Adam bulgar göçmeniymiş annesi bulgar babası Türk ama bu Hristiyan olmuş bide papaz olmuş işte. içeri girdik. 6-7 kişi vardı oturmuş kitap okuyolardı tahminen incil. Başladı anlatmaya isa mesih filan birsürü şey anlattı. Sonra çan filan çaldı. Biz artık gidelim dedik ama papaz da hareket yok para filanda bnim yavşak arkadaş tekrar atladı incil verebilir misiniz ? ben biraz okumak istiyorum dedi.
    Tabii dedi papaz gitti getirdi incili verdi. Sonra herkes bir lokma ekmeği okunmuş şaraba banıp çıktı. Tam çıkışta millet namazı bitirmiş dışarı çıkıyolardı. Bizi gördüler, Allah belamızı vermesin aralarında bizim metinin akrabası çıktı. Bağırdı işte napıyonuz lan siz diye
    Biz hemen kaçmaya başladık, arkamıza en son baktığımızda camideki tüm cemaat kilisenin cdıbını çerçevesini indirmiş kapıları tekmeliyolardı papazıda ortaya almış yumrukladılar.
    Köşeyi dönünce incili açtık baktık para yok her sayfaya baktık. Yok boştan yerek o kadar dinledik adamı dedik. Neyse koy şuraya da gidelim dedim.
    Kanka sonuç olarak kutsal kitap eve zütürüyüm dedi.
    Şimdi ailecek Hristiyanlar..
    ···
   tümünü göster