/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    cahillik paçalarından akıyor rezil insan müsveddesi. işim gücüm yok değil ama başka okuyan insanlara faydalı olur, yoksa senin boş beynine laf anlatacak mecalim yok.

    Kanuni döneminde yetişmiş, II. Selim ve III. Murad döneminin divan kâtiplerinden ‘Kadimi’ mahlaslı Hafız Hamdi Çelebi’nin manzumesindeki şu satırlar da ilginçti: “Devr-i idelden beri şahım eflak/Zem olur alem içinde Etrâk/Vermemiş Türke hûda hiç idrak/Akl-ı evvel de olursa bibâk/Oktul-üt Türke velevkâne ebak/Dedi ol kan-kerem Şah-ı celâl/Türkü katleyleyiniz kanı helâl.” (Mehmet Ali Aynizade’nin tercümesiyle: “Padişahım kâinatın yaratılışından bu yana/Dünya içinde Türklüğün kötülüğünden bahsedilir/ Allah Türk’e hiç anlayış gücü vermemiştir/O çok akıllı olsa bile pervasızdır/Türk’ü öldür baban olsa da/O iyilik madeni, Yüce Peygamber ‘Türk’ü öldürünüz kanı helaldir’ demiştir.”

    Aynı şekilde Lale Devri’nin tarihçisi Naima (ö. 1716) da merkezin perspektifinden yazdığı için Türklük kavrdıbını olumsuz anlamda kullanmıştı. ‘Türk-ü sütürk (azgın Türk), ‘Türk-bed lika’ (çirkin yüzlü Türk), ‘etrak-ı bi idrak’ (anlayışsız, akılsız Türkler), ‘nadan Türk’ (kaba Türk) onun terimleridir.

    Bu adamlar saray tarihçileri, yazarları amk andavalı. ikincisi görüldüğü gibi kendi boyunu açıklayamadın. Beğdilli boyundan Türkmenim, Celalettin Harezmşah da bu boydandır. Devlet kuran Türk boylarındandır. Koca Türk imparatorluğunu gördün mü? Onlar yazarlar padişahları bağlamaz gibi çocukça iddiada bulunma. Adam saray tarihçisi diyorum sana. Alevi ermeni diye bir şey yoktur , ermeni arıyorsan köyüne bak amk dönmesi. Mimar sinan ermeni devşirmesidir mesela. Ayrıca Ermeni dediğin adamlar osmanlı yükselmesinde baş at gelirler. Osmanlı tiyatrosunun kurucuları ermenilerdir. Zanaatkarlar ermeni cemaatindendir. Dediğim gibi kafası karışık tairih bilgisinden yoksun bir huur çocuğusun. Daha beğdilli boyunun adının bile yazamamışsın doğru bir şekilde. Devşirme bir eziksin başka bir şey değil. Türklüğe sığınmaya çalışıyorsunuz din kisvesi altında huur analılar sizi. Ananın kara peçesine attırayım amk andavalı. Türklük size mi kaldı.
    Hadi gibtir git maraş dondurmacısı gibilmiş zütlü sözde tarihçilerinin palavralarını dinle. Tarih ve sosyo kültürel konular senin gibi cahillerin eline bırakılmayacak kadar ehemmiyetlidir. gibtir git kahvehanede yap alevilere küfür muhabbetini amk cahil montofonu.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster