/i/Devlet

  1. 1.
    +1 -2
    1-Ekonomi
    Şüphesiz Ak Parti'yi her seçimde zafere taşıyan en önemli faktör ekonomi alanında ki başarısıdır. Zaten ekonomik anlamda ilerleme kaydedemeyen hiç bir hükümet uzun süre ayakta kalamaz.
    Peki nedir bu başarılar?
    Bunun dışında ihracatta yaşanan yüzde 400 civarı, borsada yaşanan yüzde 800 civarı artış, büyüme rakamlarının sürekli pozitif olması(bazı çeyreklerde dünya da en hızlı büyüyen ülke olmamız), Türkiyenin en hızlı gelişen ülkeler arasında gösterilmesi ekonomi yönünden Ak Parti döneminin diğer artıları oldu.
    2-Sağlık
    Ak Parti iktidara geldiği ilk andan itibaren en çok önem verdiği konulardan biri sağlık sektörü oldu. Bu kapsamda 2003 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatıldı. Bu programda yapılan en önemli yenilik kamu hastanelerinin tek çatı altında birleştirilmesi olmuştur. Bunun dışında bir çok ilde dev şehir hastanelerinin kurulması, hastanelerin modernleştirilmesi, sıra bekleme çilesinin önüne geçilmesi, yatak kapasitesinin artırılması, sağlık sektörüne aktarılan paranın yüzde 465 artış göstermesi yaşanan diğer olumlu gelişmelerdi.
    3-Ulaşım
    Ve geldik seçim kampanyalarının vazgeçilmez malzemesi olan ulaşım konusuna. Tıpkı sağlıkta ve ekonomi de olduğu gibi bu alanda da ülkemiz ciddi gelişim göstermiştir. 2002 yılında 6 bin km olan bölünmüş yolun 22 bin kilometreye çıkması, yüksek hızlı tren projeleri, Marmaray projesi, THY nin bir dünya markası olması, tüp geçit projesi, körfez köprüsü, 3.havaalanı projesi, mega limanlar projesi ve Kanal istanbul projesi ile ulaşımda bir üst seviyeye yükseldik.
    4-Adalet
    13 yıllık AKP iktidarı adalet açısından Cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemlerinden biri olmuştur. insanların hiçbir şekilde adalete güveni kalmamıştır. Ergenekon davasında vatanı için mücadele eden komutanların haksız yere içeri atılması sonra cemaat ile arası bozulunca sanki hiçbirşey olmamış gibi bu komutanların affedilmesi, yine cemaat ile çıkan anlaşmazlık sonucu üst kademenin emrine itaat eden masum polislerin haksız yere hapse atılması, yolsuzluk olayında adı geçen şahıslara hak ettiği cezaların verilmemesi, maden kazalarında suçlu olan kişilerin sorumluluk alarak istifa etmemeleri, futbolda bamyaya davasının doğru yönetilememesi, ihaleye çıkan projelerin hep yandaş firmalara verilmeleri, ülkede artık torpil yapmadan belli bir mevkiye gelmenin mümkün olmaması ,vb bir çok konuda AKP resmen sınıfta kalmıştır. Bana göre AKP nin çöküşü de muhtemelen adalet anlayışında ki ekgiblikten olacaktır.
    5-Eğitim
    Evet belki eğitime aktarılan ödenek artırılmış olabilir. Daha modern okullar, akıllı tahtalar yapılmış olabilir ama eğitim konusuna genel anlamda bakıldığında hiç bir ilerleme kaydedilmemiştir. Bana göre en büyük hataları her ile üniversite açıyoruz mantığı ile ülkeyi bir üniversite mezunu çöplüğüne çevirmeleri oldu. Bir ülkede herkes mühendis, herkes doktor olamaz.Ama eğer sen her yere üniversite açıp taban puanları diplere kadar çekersen herkes mühendis olur. Ama kağıt üzerinde olur. Ülkenin 2000 mühendise ihtiyacı varken yılda 50000 mühendis mezun olursa da 48 bin kişi boş yere yıllarını heba etmiş olur. Yine bunun dışında sınavlarda yaşanan kopya skandalları, öğretmen atamalarında açık açık yapılan torpiller, sınav sisteminin sürekli değişerek öğrencilerin kafasının allak bullak edilmesi bu konudaki bir diğer hataları oldu.
    6-Terörle Mücadele
    Yine AKP hükümetinin dibe vurduğu konulardan biri de terörle mücadele olmuştur. izlenen yanlış politikalar sonucu terör olayları Akp döneminde tavan yapmış, artık şehit haberleri, bomba patlaması sıradan hale gelmiştir. Sıradan hale gelmiştir diyorum çünkü Hrant Dink cinayetinde bile sokağa dökülen halk, ülkenin evlatları tek tek şehit olurken hiç bir tepki ortaya koymamıştır
    Bunun dışında sınırlarımızın güvenliğinin yeterli seviyede olmaması, mülteci krizinin doğru yönetilemeyerek ülkede birçok farklı terör örgütünün doğması, çözüm süreci ile barışın sağlanıp daha sonra kandırıldık diyerek ülkenin kan gölüne çevrilmesi yine AKP döneminin en başarısız olduğu olaylardır.
    Son olarak şunu söyleyeceğim. Arkadaşlar sağcısı, solcusu, demokratı, komünisti, liberali, sosyalisti vb ile hepimiz bu ülkenin daha iyiye gitmesini isteyen insanlarız. Yani sırf bizden farklı görüşte diye karşı tarafı üzecek ya da sinirlendirecek davranışlar da bulunmanın manası yok. Zaten başkasının hatasını ona hakaret ederek düzelttiremezsiniz, aksine hatasın da ısrar etmesine sebep olursunuz. Bu yüzden yapacağınız yorumların tartışma çıkaracak şekilde olmamasını rica edeceğim.
    ···
   tümünü göster