/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +26
    BARBAROSA HAREKATI:

    Dünya tarihini en büyük kara operasyonudur.Hitler ingitereyi yenememişti.amerikanında birkaç yıl içersinde savaşa hazır olucanı biliyodu.batıyla yapacağı büyük savaşta doğunun zenginliklerine ihtiyacı vardı.bu amaçla dostu Sovyetler birliğine saldırdı.stalin ajanlarından bu operasyona yönelik istihbaratlar almış fakat pek kulak asmamıştı.almanyanın bu dostluğu bozacağını düşünmüyordu.stalinin hayali hitler ile birlikte dünyayı doğu batı olarak paylaşmaktı.

    Wehrmach tüm Sovyet sınırını süpürecek büyüklükte bir hatla işgale başladı.bu savaşa 3 hedef vardı:

    1-ideolojik hedef Leningrad: Şimdiki st. Petersburg kenti.hitler en büyük düşmanı komünizmin başkentini almayı amaçlıyordu.böylece Sovyet halkının moralini yerle bir edicekti.

    2-Ekonomik hedef Kiev: kiev tahıl bakımından zengin bir bölge.hitler kievi işgal edip hem ordusuna yiyecek hemde daha sonrasında orta asya petrollerine ulaşmak istiyordu.zaten kiev halkıda stalinin zulmunden bıkmıştı.almanları kurtarıcıları olarak bekliyolardı.ama daha kötüsü oldu.alman hava kuvvetleri komutanı fazladan boğaz bize yük olur düşüncesi ile hepsinin öldürülmesini emretti.

    3-Siyasi hedef Moskova: hitlerin beklide en az önemsediği hedef.bu hedefin amacı ise Sovyetlerin başkentini işgal edip teslim olmalarını sağlamak.

    http://www.imgim.com/operation_barbarossa.png
    ···
   tümünü göster