/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +32
    Wehrmacht (nazi almanyası kara ordusu) Polonya ya hareket etti. hitler ve kurmayları anlaşmaya rağmen ingilterenin böyle bir bölge için savaş açacakarını düşünmüyorları. harekat dan önce hitler polonyanın fransanın ve ingilterenin işgalinde arkasındasa bi endişe bırakmamak için siyasi hayatının ilk yıllarından beri nefret ettiği komünistlerle yani Sovyetler birliği ile saldırmazlık anlaşması yaptı. wehrmact “blitzkrieg” dedikleri yıldırım savaşı ile polonyanın bir kısmını işgal etti. diğer kısmını da Sovyetler birliği işgal etti.

    Blitzkrieg:Wehrmactın geliştirdiği bi savaş stratejisi. şöyle açıklıyım tüm motorlu araçlar son sürat düşman saflarına ilerler. daha düşman eline silahını almadan yenilmiş olur.

    Sovyetler ile Almanların bu dostluğu batıyı çok tedirgin ediyordu.Ama bu dostluk pek de uzun sürmücekti. sovyetlerle Almanların dostluğu sadece taktiksel anlamda deil ekonomik anlamda da bir dostlukdu. barbarosa harekatına kadar Stalin Almanya ya hammadde desteğini hiç kesmedi. polonyanın işgalinin ardından ingiltere ve Fransa Almanya ya savaş ilan etti.
    ···
    1. 1.
      0
      anlat panpa dinliyoz.

      nickine ragmen yahudiler konusunda tarafsiz anlatmani umuyorum
      ···
      1. 1.
        0
        o tip konulara sonlarda girmeyi düşünüyorum. elimden geldiğince tarafsız olucam
        ···
   tümünü göster