/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 26.
    -1
    helal etme
    bu gib kırığı olayı sanki normal kan vermek gibi anlatmis
    niyetlenen arkadaslar karar vermeden animasyonu degil gercek bir operasyon videosu izlesin. Cunku basit bir olay degil biyopsi enjektorunun capini gorun,iki cerrahla yapilan bu islemin ameliyathane ortaminda lokal anestezik arti sedasyon seklinde yapildigini gorsun. Belki lokal operasyon esnasinda anestezik maddeye karsi alerji gosterip anaflaksiye girebilirsiniz, lokal operasyon diye damaryolu acmadan yaparlar isi, damaryolu bulamadan sizin ölme veya hipoksiye bagli sakat kalma ihtimaliniz var.
    serce parmaginin yarisi kalinligindaki igneyi bel kemiginize sokup iliginizi cekiyolar beyler.
    maksadim yapacak olan arkadaslari caydirmak degil ama tesvik edicez diye olayi carpitmak, basit bir islemmis gibi gostermek bizim yuzumuzden saglikli kisileri sagligindan edebilir.
    Simdiden hayirli ugurlu olsun, umarim niyetli arkadaslarin operasyonlari kazasiz belasiz gecer.
    ···
    1. 1.
      0
      dediğin yol için özellikle bunu istemen gerekiyor bu işleme mağruz kalmak için. tekrar edeyim özellikle bunun istenmen gerekiyor. https://www.youtube.com/watch?v=svTQ-zJHY9M son sokulan iğne bir sorun var mı yok mu diye alınan biyopsi için. seni isveç peynirine çevirmeyecekler kemiği oyup oyup, ilk yaptığı işlem gibi sürekli kan çekecekler kemiğin içinden. ki biyopsi yapıldıktan sonra hasta 20 dakika dinlendikten sonra evine gidebiliyor diye eklemişler. komplikasyon oranını da yazmamışım, kızılay %1.34, amerikan bağışçı sistemi sitesinde ise %2.4 diye yazmışlar.

      iki operasyonun da anlatıldığı açıklayıcı video editi
      https://www.youtube.com/watch?v=PlFhC1egESI

      tekrar edeyim bak videodaki ikinci, ilk entryde anlattığım birinci yol (kök hücre bağışı) kızılay'ın doktor hasta için aksini istemedikçe, belirtmedikçe uyguladığı işlem (default) diye yazmışım. trombosit bağışı yapan varsa bilir, aynı mantıkta işliyor. (link yukarıda)
      (uyuşturma yok) 30-45 dk yerine 4-5 saat sürüyor, aç lotr kralın dönüşü extended izle işlem devam ederken. videoyu izle https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be&t=252 trombosit bağışından farkı yok. videonun sonunda herif ertesi gün gayet dinç.

      öncelikle işlemler zaten basit bir kan verme ile başlıyor.insanların sadece bunu yapması ve veritabanına girmesi için zirve yapmaya çabalıyoruz.
      bak 10 yıl içinde yüzde 5 amk yüzde 5 ihtimalle donör olabileceğin bir çocuk bulacaklar. sana tüm işlemler ayrıntılı anlatılacak, aklına gelen her bir skimsonik sorular cevaplanacak. tekrar tekrar ediyorum. herhangi bir süreçte kimseye açıklama yapmadan -bağışın ortasında bile- bırakıp gitme hakkın her zaman var. kimse sizi bağışçı olmak için <caplock> zorlayamaz <capslock>
      asıl sen gib kırıklığı yapma.
      ···
   tümünü göster