/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    -1
    Evrim var tamam orası öyle ama türler arası geçiş kanıtlandı mı bulgular ne alemde sen ondan haber ver.
    ···
    1. 1.
      0
      https://www.youtube.com/watch?v=gunWaj2FCaU
      ···
      1. 1.
        0
        kardeşim bunlar zannedildiği gibi ara geçiş fosili mi yoksa farklı türden primatlar mı? maymunların bir türlüsü var. doğal seleksiyona uğrayıp yok olanları var. hangi evrimsel süreçte maymunlar insan gibi zekasını geliştirip bu düzeye ulaştı? kılları vücudundan gözle görülür düzeyde attı?
        ···
      2. 2.
        0
        fosil oluşumu zannettiğin gibi çokça gerçekleşen ve kolay bulunan bir şey değil fosil bir diğer adıyla taşıllaşmadır yani aradığımız şey kurumuş kemikler bile değildir kurumuş kemikler mumyalara aittir fosiller ise taşlaşmış olan insan veya hayvan kemiklerine verilen addır peki fosiller nasıl oluşur kısaca bir yerden copy-paste
        Bir fosilin oluşması için birden çok ender tesadüfün bir araya gelmesi gerekiyor.

        Ölen bir canlının hemen ardından bataklık veya çamur ile tamamen kaplanması veya herhangi başka bir yolla hava geçirmeyecek biçimde örtülmesi lazım. Ardından da bu materyalin sertleşmesi gerekiyor. Bu tür tabakalar sediman olarak da anılırlar.
        Bunun yanında ölen bir canlının içinde bulunduğu tortu tabakası aynı zamanda çözünebilir mineraller barındırmalıdır. Bu mineraller de vücudun içine sızıp organik madde ile yer değiştirmeli ve sonunda sertleşmelidir (minerilazyon veya silisleşme).
        Ayrıca erozyonla bozulmaması için keşfedilmeden önce fosilin toprak üstüne çıkmamış olması lazım

        Yani her ara geçiş formunun tek tek bulunması imkansız bir kaynakta tüm canlıların ancak %1'inin fosilleşebileceği söyleniyor yani ihtimal çok zayıf bu yüzden
        Bunu zaten kullanmıyorlar gerek yok çünkü paleoantropoloji şimdilik gerçekten inandırıcı bir kayıp halka bulamıyor zaten insan evrimine dair bulunmuş olan fosillerin genel tablosu çok açık bir şekilde kendisini gösteriyor 20 milyon yıl yaşında insansı maymunlara ait fosiller mevcut bunun yanında daha çok maymun benzeri ama iki ayak üstünde yürüyebilen bir dakika copy paste..
        Australopithecuslar biliniyor bunu puzzle gibi olmayan parçaları bulmak gibi düşünüyorsun haksızda değilsin aslında bir çok parça bulununca az çok resmin neye benzediği ortaya çıkıyor..
        ···
   tümünü göster