/i/Araba

arabalar insanın kişiliğini yansıtır.
  1. 1.
    +94 -5
    Tofaş (Türk Otomobil Fabrikası A.Ş) namı değer kuş serisi arabalarıyla meşhur şimdi ise FiAT . Temelleri 1969 da atılan ve 1971 yılında 124(hacı murat) modeli ile seri üretime geçti. italyanlar eski teknolojiye sahip bu arabaları tüm patent ve isim haklarıyla birlikte Türkiye ye KOÇ Holding e sattı. italyanlar oh bunu da kakaladık parayı aldık diyip parti yaparken Sicilya da yine mafyalar çatışıyordu. Aynı zamanda bizim ülkemizde ise ayrı bi sevinç vardı. Koç bu işten çok para kazanırım diye düşünürken halk ise yerli bi arabanın üretiminden gurur duyuyordu.Ama italyanlar ileriyi görebilseydi hiç satmazdı.
    Genel olarak 2000 li yıllarda halkın orta kesim memur arabasıydılar. Gelişen teknoloji ve lüks düşkünlüğümüzden dolayı şimdilerde ise genç kekoların arabası oldu. Her köşe başında içinde 5 kişi oturup son ses müzik ve egzoz sesiyle ve depoda her an bitmeye hazır 10 tl lik tüp ile dolaşıyorlar. Neden 5 kişi bindindiklerini bundan dolayıdır. Zaten 5 tl lik tüpü benziklikten çıkarken patinaj ve drift ile yakarlar. Geriye kalan yakıt ile mahallenin kahvesine giderler ve orada oyuncu değişikliği ve ihtiyaç molasından sonra kahveden aldığı yeni kadro ile önce en az 10 tl toplamayıp tüp alması lazımdır. Bu sistem bi kısır döngü gibi sürüp gider taki polis çevirmesine kadar. işte bazı kullanılan modeller
    Tofaş Doğan S (Süper)
    Tofaş Doğan L (Lüks)
    Tofaş Doğan SL (Süper-Lüks) Tofaş Doğan SLX (Süper-Lüks-Extra) en dolu olan model
    Edit: Etiyopya da bi ara Holland Car DOCC modeliyle satılmaktaydı. Hatta Bursa da üretilip gönderildiğini iddaa edenler ve test pistinde görenler vardı.
    ···
   tümünü göster