/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +13 -2
    O zamanlar 1.sınıfa yeni başlayacaktım. Babamda devlet memuru olduğundan okulların açıldığı gün izin aldı ve beni okula zütürecekti. Uyandım, isteksizde olsam önlüğümü, yakalığımı felan takıp evden çıktık. Babam beni sınıfıma kadar zütürdü ama gitmek istemiyordum, ağlıyordum. Sınıfa bıraktıktan sonra babam okuldan çıktı ve bende hemen okuldan kaçıp eve gidecektim. Babamı arkadan takip ediyordum, önce o eve girecekti sonra ben. Eve vardı ve bende hemen arkasından içeri girdim.
    -Adam beni görünce çıldırdı ve hemen bağıra çagıra tekrardan sınıfıma zütürdü. O sıra öğretmenede durumu anlattı, gelmek istemiyor felan siz halledin gibisinden. Beni bıraktı çıktı ve bende dersin bitmesine 10 dk felan kala öğretmene çişimin geldiğini, lavaboya gitmek istediğimi belirttim. izin verdi. Lavabodan kaçacaktım. Okulun kapısından çıksam tutar sınıfa sokarlardı.

    Neyse lavaboya gittim, 3 tane kapı vardı. Sağ taraftakine girdim ve kare şeklinde ufak bi pencere vardı. Burdan çıkmam zor olacaktı ama yapacak birşey yoktu, kaçacaktım her türlü. Pencere benim boyumun biraz üstündeydi. Zıplayarak pencerenin kulpuna asıldım, kolu çevirdim açıldı pencere. Tekrar zıplayıp pencerenin dışındaki mermerlere zorda olsa asılmıştım. Biraz can çekişmemin ardından, önce kafamı çıkardım sonra yavaş yavaş bedenimi çıkardım. Kendimi hemen çimenlerin üstüne bıraktım, bu biraz acıtmıştı ama olsun sonuçta evime gidecektim. Neyse hemen sağıma soluma bakıp, koşarak okuldan çıktım ve eve doğru yardırdım. Kapıyı tekmeledim. O zamanlar zile boyum yetişmiyordu. Kapıyı annem açtı. Kadında şok oldu bu seferde kaçmıştım.
    -içeri adımımı atar atmaz babamla göz göze geldik. Adam üstüme doğru koştu ve direk boynumdan beni havaya kaldırarak sağ eliyle çeneme öyle bi tokat attıki ben direk zırlamaya başladım zaten. Tokattan sonra burnuma bi yumruk attı akıllara zarar. Daha bit kadar bişeyim o zamanlar. Burnumdan oluk oluk kan gelmeye başladı. O sırada rahmetli ananem yetişti. Garibim koşa koşa geldi ve babamın beline 3 - 4 kere bastonla vurdu. Babam beni bıraktı ve direk üstünü giyip işe gitti. Adam illallah etti. Bi yandan haklıydı. Annem direk lavaboya zütürdü elimi yüzümü yıkadı ve sonra hiçbirşey olmamış gibi okul üstümle beraber kanepeye uzanıp tom ve jerry i izlemiştim.

    edit: olay örgüsünü sırasıyla anlatsaydım çok uzun sürerdi o yüzden kısa kısa cümlelerle bitirdim.
    ···
   tümünü göster