/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +51 -18
    beyler bu başlık 10gündür sigara içmeyen bine ithafen yazılmıştır. o muallak sigarayı reklamlarda görmüş hayatında ağzına sürmemiştir onun yazdığı maddeleri kopyaladım tek tek cevaplayacağım parantez içindekiler benim düşüncem.

    başlıkta bu:

    http://www.incisozluk.com...um-de%C4%9Fi%C5%9Fimleri/

    1. 70 lira kazancım oldu.

    (sigarayı bırakınca anladım ki sigara parasını yoktan çıkartıyosun yediğin yemekten yada içeceğin çay parasından veriyosun sigaraya verdiğin para direk eline gelmiyor bıraktığında ama daha rahat yaşıyosun maddi açıdan. bu bin camelin 7 lira olduğu günü baz alarak 10la çarpıp yazmış amk)

    2. ağzımda ki o sabah uyanınca gelen tak tadı çok çok azaldı ama hala var.

    (evet beyler bu tak tadı adam gibi diş fırçalamamaktan kaynaklı. ben sigara içerken nasılsa sararacak diye dişlerimi giblemiyordum. bıraktıktan sonra fırçalamaya başladım şuan gayet memnunum dişlerimden.tak tadı doğru yanı)

    3. vücudum daha dirençli oldu, en ufak soğukta titreyen adamdım artık daha zor üşüyorum.

    (sanki aidsten kurtuldu amk malı reklam kokan kalıp cümle)

    4. günde en az 4 kez büyük tuvalete çıkan insandım artık 2 günde bir felan çıkıyorum.

    (amk sanki az sıçmak çok sağlıklı. bu tamamen biyolojik durumunuzla alakalı bu mal sigaradan sanmış ben 23 yıllık hayatımda bebekliğimde dahil günde 2 sefer sıçarım)

    5. 2 gün önce sıktığım parfüm kokusu hala üstümde lan inanır mısınız.

    (5 liralık parfümle orijinal arasında fark var tabi panpa. şaka bi yana cidden daha uzun süre gidiyor parfüm)

    6. derim soluk durmuyor daha kanlı canlı görünmeye basladı.

    (kansızlık mı bu anemi mi amk. direkt olarak sigarayı bırakmakla alakası yok reklam cümlesi)

    7. yemek yeme durumum düzene girdi eskisine göre çok daha iyi.

    (bu kesinlikle doğru yemekler ayrı bir zevk veriyor panpa ama ben bunu 2.ayda farkettim 2 ay boyunca yemekten sonra nasıl sigarayı unutsam diye düşünerek geçti sonra yemekten keyif aldıkça yemek sonrası sigaradan nefret ediyorsun ama 10 günde bu etkiyi yaşamak imkânsız reklam cümlesi)

    8. erken uyusam bile çok fazla uyuyan bir insandım, sigarayı bıraktıktan sonra gece 4 de bile uyusam sabah 8 de fix uyanıyorum ve yatakta debelenmiyorum direk kalkabiliyorum.

    (doğru bak sigarayı bırakınca uykudan ve uyanmaktan keyif alıyorsun sigara içmek için uyanmıyosun yanı. sigara içerken bigün ne sigaram var ne param 24 saat uyuduğumu bilirim sigara içemicem diye.10günde sigaradan başka bisey düşünemezsin buda reklam hikayesi)

    9. tabi en güzellerinden biride "ateş var mı bilader?" sorusuna göğüsünü gere gere "kullanmıyorum bilader" demek ve ardından karşıdakinin "valla helal olsun bilader şu içmeyenlere acayip özeniyorum" lafını kullanması ve zütünün kalkması.

    (züt tavan oluyor hatta bırakmak için iyi motivasyon. 1 ay sonunda dayanamıyordum içecektim ama elalem ne der o kadar bıraktım dedim diye içmedim)

    10. sigara içen insan yanına geldiğinde onun leş gibi koktuğunu hissedip içinden "ulan yoksa bende mi böyle kokuyordum vay dıbına koyum lağımdan farkım yokmuş" cümlesini düşünüp mutlu olmak.

    (harbiden sigarayı bıraktıktan sonra içenlere acıyosun aşağılık olarak görüyorsun zavallı diyosun)

    11. cinsel açıdan da ufak ufak bişiler değiştiğini hissediyorum panpalar. bu sigara gerçekten iktidarsızlık yapıyormuş. sigara kullanırken cinsel isteğim fazla yoktu. ama bıraktıktan sonra resmen azgın tazmanya canavarı gibi dolanmaya basladım ortada. kızlarla ilgilenmiyordum doğru düzgün, 10 gün içinde 2 tane kızla konusmaya basladım sohbet muhabbet felan işte.

    (bu ülkede karı bulamayan milyonlar var sigara içmeyelimde muallak mi olalım diye bırakmak istemicekler amk. reklam kokan madde gençler. cinsel açıdan değişim 2 yılın sonunda olur sigaranın verdiği tahribatlar tamir edilince yani. sen baya reklamcı çıktın amk)

    12. elbiselerim, saçım, ellerim sigara kokmuyor. insanlarla tokalaşırken artık çekinmiyorum.

    (o senin asosyalliğin belki de fazla duş almaya başlamışsındır. sigara içerken de böyle bi sorunum yoktu özgüven geliyor ama orası ayrı)

    13. gözlerim kanlanmıyor, önceden cok kanlanırdı beyler belki bu benim kendime özgü bir sıkıntım olabilir.

    (sigara dumanı gözüne kaçtığındandır. ne mal adamsın ya)

    13. en en güzelide anneme "sigarayı bıraktım anne" dediğimde onun gözlerinde ki mutluluğu görmek.

    (benim annemde sigara içer başladığımı öğrendiğinde üzülmüştü ama senelerce beraber içtik sigarayı 6 ay oldu hala alışamadı tam bıraktığıma memlekete geldiğimde iki paket aldırıyor hala sigarayı)

    valla beyler umarım geri baslamam bu illete, 8 yıl içtim. çok şey çaldı benden. sevgilimden kopmama bile sebep oldu. herneyse allah umarım sizede bıraktırmayı nasip etsin. bu illeti kullanmak sadece bahanelerden baska bişi değil. suan onsuzda mutlu olabiliyorum. onsuzde yasayabiliyorum ve daha saglıklı yasıyorum. artık canım cok az istiyor. bazen aklıma gelmiyor değil ama tiksindim cidden. kokusu iğrenç geliyor.

    (valla beyler ben geri başlamam kolay kolay çok rahatım çokta kaliteli yaşıyorum. ama sevgiliden kopmayı falan buna bağlamak ne aq. Allah nasip etsin müslüman kardeşlerime ateist panpalarımda kendi kendilerine nasip etsin bu illeti kullanmak zevk meselesi hala içen arkadaşlarım var bana diyorlar nasıl bırakcaz kanka keyfin bilir ya istersen bırakma içende ölüyor içmeyende diyorum. bu sigarayı içmekte içmemekte zevkine kalmış bişey.)

    edit: sözlükte gördüm ki bırakmaya çok meyilli panpalarımız var ama bırakamıyorlar. panpalarım benim tavsiyem yok. ilaç önerimde yok. bu işi siz kendiniz bir anda keseceksiniz. içmeyeceğim diyeceksin ve içmeyeceksin. sadece 3 gün dayan. 3 gün sonra eksiler artık artı olarak dönmeye baslıyor emin ol.

    (edit:panpalar ben bu editten anladım ki bu herif youtubedan bırakmak istiyorum adlı videoyu izleyip gelmiş orda da diyordu 3 gün diye ben 2 ay deli gibi sigara istedi canım sakız soda leblebi falan derken bi baktım sigara gibimde değil. Deminde dediğim gibi içenle içmeyen arasında 5 dakika var panpalar bırakmakta içmekte keyif meselesi şu ilkokullunun gazına gelmeyin)

    ara editlerim bu baslığı, dün gece yatağıma yattığımda ileri ki hayatımı düşündüm. evlendiğimde sigara içmediğimi. evladımı rahatca öpebildiğimi, kucağımda tasıyabildiğimi. akşam eşimin yanına rahatca yatabildiğimi. bir sürü sey. hayal ederken bile gülümsedim. çünkü sigara içmeyen babalara çok özenmisimdir ve takdir etmisimdir.

    (ahahaha bu ilkokulku youtubeda duramamıs kamu spotlarınıda izlemiş dede pis dede pis kamu spotunudan bahsediyor)

    son olarak benim fikrim: insanların yada olayların etkisinde kalmayın. sigara bırakmakta içmekte bi tak değil. sadece sizin seçiminiz ve bu seçimi değiştirmek değiştirmemek sizin elinizde kimseyi buna karıştırmayın hayatınızı yaşayın.

    en son olarak bira ile içilen sigarayı asla unutamazsınız...

    edit:adam utanmadan gelmiş burda hala beni sigara bağımlılığıyla suçluyor ulan yaşadıkların 10 günde olacak şey değil diyorum bırakılmaz demiyorum.
    ···
   tümünü göster