/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +278 -111
    arkadaşlar şimdi sorum şu.

    ali var fakir.

    veli var babadan zengin.

    ali çok düzgün tam ehlisünnet dinini düzgün yaşayan bir adam. ali tabii bir de çok fakir. çalışıyor çalışıyor ve kazandığını ailesi için harcıyor. çocuğuna güzel bir gelecek sunmak için (ki imkansız) gece gündüz çalışıyor .

    veli de ehlisünnet bir adam. çok zengin dinine göre yaşayan bir adam. ancak manyak zengin bir adam. babasının fabrikalarını şirketlerini yönetiyor. çocuklarına da bir krallık bırakıyor adeta.

    şimdi bu ikisi öldü. ikisi de allah katında cennetlik oldu. işte burda adeletsizlik başlıyor. zengin dünyada sırf babası zengin diye rahatça yaşadı. ama fakir hayatı boyunca çalıştı. sonuçta ikisi de aynı cennete geldi. ama fakir bunun için çok çaba harcadı dünyada çok ezildi. sizce adalet nasıl sağlanır ? bu adalet midir ?

    he şimdi o zaman fakir cennette bi üst katta olur diyenler olabilir. o zaman zengin diyecek ki, ulan bu adam dünyada 70 yıl fakir oldu ama sırf bu yüzden cennette sonsuz olarak benden daha üst mertebede olacak. bu adam da demez mi keşke dünyada fakir olsaydım cennette sonsuz boyunca üst mertebede olsaydım. evet alayım cevabı.
    ···
   tümünü göster