/i/Devlet

  1. 76.
    0
    Rusya ile Türkiye'nin savaşa girmesi iki ülke içinde harikiri olur. Bu durumun putinde farkında erdoğanda. medyada gördüğünüz her habere inanmayın. ABD dünya üzerinde tek güç olmak istiyor. En ezeli düşmanı rusya keza nato ülkeleri içinde rusya tehdit. Türk Rus savaşı onlara yarayacaktır. Putin fazlasıyla bunun farkında. Bizlerde daha yeni geliştirmekte olduğumuz silah teknolojisi atılımımız bitmeden savaşamayız. Buda çok ala ortadadır. Türkiyenin Surye üzerine yapacağı tek şey vurkaç taktiği ile bir gece ansızın ypg üslerine dalacak temizleyip çıkacak. Öbür türlü kara operasyonu büyük sıkıntı yaratır. Uzun süredir bunun üzerinde çalışmlar var. Şah Fırat operasyonu gibi kimsenin ruhu duymayacak.

    EDiT: Çin'i unutmuşum Çinde Rus varlığından rahatsız. Asya'da tek güç olmak istiyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Çin rusyadan rahatsız filan değil. Öncelikle ikisi de komünist. Yakın zamanda ortak para birimine geçmek için çalışmalar başlatıldı. Söylediğinin tam aksine rusya ve Çin muttefikler.
      ···
    2. 2.
      0
      Rusya da son yıllarda oluşan kriz ve petrol fiyatlarını uzun vadede bu şekilde seyretmesi ne kadar kominist olurlarsa olsunlar birbirleri üstünde hakimiyet kurmak isteyeceklerdir. Tarihte çok örneği var. iki dost devletten biri zayıflayınca diğeri tepesine biner hemen. Uzun vadede ne dediğimi daha iyi anlayacaksın umarım.
      ···
   tümünü göster