/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +8
    ben son partıda atayımda belki okursunuz

    Fazla sürmedi savaş göktürklerin mutlak galibiyeti ile sonuçlandı buduna geri dönülmedi ve muharebeye yakın bir yere cadırlar kuruldu.

    Kül tiğin savaş sırasında kaybettiği sadağını bulmak için geri döndü savaş meydanına.

    Savaştan sağ kalan dokuz isyancıyla karsılaştı kül tiğin, yayı,oku yoktu yanında palasını da almamıstı yanına. Yanında pusat olarak sadece hanceri vardı ancak korkmadı kaplandı kül tiği bozkurttu o atladı birinin üzerine sapladı hanceri kalbine. Tanrının verdiği gücle bir iki üç dört demeden dokuzunuda yolladı tamuya. Istemi kağanın torunu, Kutluk kağanın oğlu, Bilge kağanın kardeşi, aşina soyunun göktürk devletinin prensiydi Kül tiğin. Bilge kağandan sedece bir yaş küçüktü.

    O düşmanların oyununa gelmedi, abisi Bilge kağanı tahttan indirip yerine geçmeyi hiç bir zaman düşünmedi. Türkü türke kırdırma siyaseti Kül tiğine hiç bir zaman işlemedi. O sadece türk yok olmasın diye, türkü yaşatmak için, türkü yüceltmek icin vardi savaştı, savaştı ve yine savaştı her seyi türklük için yaptı.

    Cin kaynaklarında onu yenilmez savaşci olarak gösterdiler. Orhun kitabelerinde de kül tiğinin elinde bir hancerle bir kaplan gibi atılarak dokuz düşman biçtiği anlatılır
    ···
   tümünü göster