/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +73 -4


    siz Atatürk'ün size verdiği hiç bir imkana layık olamayan bir nesilsiniz



    ne ülkeye getirdiği düzenin değerini anladınız, ne de yozlaşmış kutsalları kaldırma amacını anladınız. laiklik de laiklik dediniz Islam düşmanlığı yaptınız. onun amaçlarını, onun kurduğu düzeni onun adı ile lekelediniz. kaldırarak özgürlüğe yol açtığı sahte kutsalların yerine bizzat onun şahsiyetini koyarak onun bütün ideallerini çürüttünüz.





    onu ve fikirlerini bir gram anlayamadınız



    insanlık halidir, herkes hata yapar, o da bunun bilincindeydi, ve yapabileceğinin en iyisini yapmak için canını ortaya koydu defalarca. ama siz ne yaptınız? onun bu tutumunu yine onu kutsallaştırarak boşa çıkarttınız. o isterdi ki yaptığı hatalardan ders çıkartan bir gençlik olsun. siz ne yaptınız? size emanet ettiği vatanı korumak yerine menfaatiniz uğruna Atatürkçüyüm dediniz, Atatürk'ü hiç ama hiç anlamamıştınız, ama o cahil beyinleriniz onu sadece bir puttan ibaret görerek anladığını zannetti.





    onu değerlerimizi yıkmak ile suçladınız



    ona dinsiz, kitapsız yaftasını yapıştırdınız, sonra kendi içinizde ikiye bölündünüz, bir tarafınız onu dinsiz diyerek kötülediniz, diğer tarafınız onu kendiniz gibi şerefsiz gösterdiniz, yapıştırdığınız bu çirkin etiket ile gurur duydunuz.





    onun adına insanları ötekileştirmeye kalktınız



    yine onun adına leke sürerek insanları ayırdınız, sanki o size emrediyormuş gibi, onun arkasına sığınarak kendi çirkinliklerinize uymayan insanları dışladınız. ama o hiç bir zaman böyle bir şey yapmamıştı. o ne insanları dışlayacak kadar kişiliksiz, ne de iftira atacak kadar korkak değildi. ama siz öyleydiniz, öylesiniz.





    belki sigara içerdi, belki de içki içerdi



    bir çok söylentiye göre içki ve sigara içtiğini düşünüyoruz bir çoğumuz, ama o kadar büyük sorumluluğun altındaki bir adam ne kadar içebilirdi ki en fazla? hem kaçınız hayatı boyunca hiç içki içmediniz ki? siz içince derdinizden içiyorsunuz da o içince keyfinden mi içiyor? bunu iddia edecek adam vicdansızın önde gidenidir, o vicdansız da değildi. o sadece bir askerdi, elinden ne geliyorsa onu yaptı.





    şimdi ona son bir kez bakın bakalım



    belki biraz vicdanınız sızlar da aklınızı başınıza toplarsınız


    ···
   tümünü göster