/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +2 -2
    öncelikle bu adamın çıkardığı son parça;
    https://www.youtube.com/watch?v=laaargEoAz0

    açıp bir kez dinleyin ve bu anlattıklarımı okuyun:

    bu şarkı aslında peygamber efendimiz döneminde hz vahşi adına yazılmış ve onun başından geçenlerin önemini biraz olsun vurgulatmak adına yazılmıştır.

    şöyle ki parçanın aslı;
    https://www.youtube.com/watch?v=4Co0PBbzBFU

    yaşanan olaya gelecek olursak;

    uhud savaşında peygamberimizin amcası hz. hamza, o dönemde müşriklerin tarafında olan vahşi tarafından kalbi sökülerek şehit oluyor ve bunu peygamber efendimiz de görüyor ve üzülüyor.
    bir zaman sonra vahşi gerçekten yanlış yaptığını ve doğru tarafın sahabeler olduğunu anlıyor ve müslüman olmak istediğini söylemek için peygamberimizin yanına gidiyor. peygamberimiz onun bu isteğine şu şekilde cevap veriyor;

    \"sahabelerin arasına girebilirsin, mescidimizde bulunup bize katılırsın ancak, ben seni gördüğümde amcamın nasıl öldürüldüğü aklıma geliyor.\"

    bu olaydan sonra hz vahşi peygamber efendimizin ortamında onu hep, sütunlar arkasından, kolonların ardından ve yeri gelir mescit dışında kalarak dinliyor ve ömrünü peygamberimiz vefatına kadar bu şekilde sürdürüyor.

    ben yazmaktan üşenmedim sizde okumadan geçmeyin.

    demem o ki bu ceceli bunu hangi manada söyledi bilmiyorum ancak olayın aslı budur. bizler doğru bilginin arkasında olup böyle insanların aklını farklı yerlere çeken şeylerin peşinden gitmeyelim diye bilelim istedim.
    ···
   tümünü göster