/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +115 -9
    Şimdi tam detaylı hatırlayamıyorum sene 2001(pokemonun tam fenomen olduğu zamanlar), ilkokul 2.sınıftayım. Babamın müteahhite verdiği gecekondumuz apartman olmuş, evimize tekrar dönmüşüz(bu arada hala aynı binada yaşıyorum). Dönmüşüz ama 1 tane arkadaşım yok bizim apartman yeni yapıldığından yarısından çoğu boş zaten. Balkona çıktığımda arka bahçede oynayan 5,6 tane çocuk görüyorum. Yan bina bizimkinden önce yapılmış tanışıp kaynaşmışlar yani. Çıkıp biraz sataşıyorum bunlara (çocuk aklı işte, can sıkıntısını öyle gidermeye çalışıyorum). En sonunda en büyükleri yakalıyor (Enes abi) benden 3 ya da 4 yaş büyük. Niye şımarıyorsun? Diye soruyor. Çocuk aklı işte ne diyeceğimcem can sıkıntısı mı? Sırf yalnızlıktan şımardığımı anlıyor lan (her ne kadar benden büyük olsa da oda çocuk. Nasıl bu kadar akıllı olabiliyor ki?)O günden sonra hem bir idolüm var hem de yeni arkadaşlarım. Ahmet yasin var mesela en fırlaması benden 2 ya da 3 yaş küçük Enes abi'nin kardeşi. Bildiğin fırlama, hiperaktif çocuk. Kavga etmediği kimse yok. Bizimle de ne zaman kavga etse Enes abi bizim tarafımızı tutar. Biliyor çünkü kardeşinin huyunu. Çocukluk arkadaşı başka birşey lan. Sanki büyüklerden ayrı bir dünyanız var ve o dünyayı arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz gibi. Ya bu adamla ben kartonun üstüne toprak koyup pide yapardık mesela, pokemon tasoları değişirdik.
    Gel zaman git zaman taşınıyorlar tam detaylı hatırlamıyorum, 2004 civarı. Ahmet Yasin'den kurtulduğumuza mı sevinelim Enes abi gidiyor diye mi üzülelim? Taşındıklarından sonra 1 kez ziyaretlerine gittik 4, 5 saat oynadık falan şimdi tam hatırlamıyorum ama baya eğlenmiştim o gün. Enes abiyle Ahmet Yasin'i bir dahada görmedim hani olur ya Cuma günü okula giderken metroda falan denk gelse tanımazdım yani. 12 Sene olmuş. Az önce öğrendim, komşu anneme söylemiş. Enes abi Cuma günü ölmüş. Enes abi meğerse askermiş. Kısa bir düşündüm neden asker olmak istedi acaba? Döndüm bir arşivlere baktım. Bizim tanıştığımız 2001 senesinde 20 asker 2002'de 7 asker şehit olmuş.Niye istemesin ki asker olmayı.

    Alın bu da istikrarlı 2015; http://www.haberler.com/7...t-verildi-7991088-haberi/

    Sözün özü; benim bugün çocukluğum şehit oldu lan. Topu topu 3 ya da 4 sene komşu olduğum insan için oturdum ağlıyorum. Hani kefenlerle miting yaptılar ya bu ülkede. Onlar gitse ya savaşmaya. Caka satması kolay ama sen caka sat diye başkası ölüyor. Diyeceksiniz ne yapalım terörle savaşmayalım mı? Savaşalım savaşmasına ama savaşalım. gencecik insalara üçer beşer ölsünler diye pkk'nın önüne atmayalm. Savaşacaksak adam gibi savaşalım.
    Kendi ülkemizdeki terör belasıyla ücadele edemezken sınırötesi için savaş naraları atmayalım. Bu kadar ölen asker Suriye sınırının ötesinde değil bizzat kendi topraklarımızda ölüyor. Topraklarımızda ki terörü susturmak varken niye sınırötesi peşine düşüyoruz?


    Buradan emeği geçen;kefenlerle mitinglere koşan, savaşta savaş diye tutturup sadece teröristlerin askerlerimizi öldürmesine izin veren, istikrar olursa güvenlik olur diye palavralar sallayan herkesin Allah belasını versin diyorum.

    http://www.haberler.com/s...ci-haberi-8177131-haberi/
    http://www.tsk.tr/3_basin.../2016/20022016_2/ana.html #_
    ···
   tümünü göster