/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +70 -22
    Beyler benim kıdemim ast subay çavuş du görev yaptığım yer istanbul da bi kışlaydı.Bi gece Genel kurmaydan haber geldi o sıra ben nöbetdeydim telefonda ki istihbarat subayı bana birliğimize Nato kapsamın da amerikan askerlerinin beş günlüğüne misafir olarak gelecekleri söylen di.Durumu bizim Albaya bildirdim oda memnuniyet duyarız deyip hemen hazırlıklara başladı. iki gün sonra bu coniler otobüsle bizim birliğe giriş yaptı üst düzey karşılama filan kahvaltı deseniz o biçim benim karım bana böyle kahvaltı hazırlamamıştı amk. Bu abd li askerleri bizim çocukların koğuşa yerleştirdik hep beraber yatacaklar koğuşa bi bakayım dedim bizim hanzolar (ciğerim dir hepsi) bu conilerin etrafına geçmiş her iki grub da uzaylı gibi bakıyo birbirine orda kahkaha atmıştım. Ertesi sabah kahvaltıdan sonra bu abd lilerin komutanı yüzbaşı yanıma geldi iyi türkçe biliyodu oç. Konuşma şöyle. O:O B:Ben
    O: Hey dostum diyorum ki bizim çocuklarla sizinkiler arasın da Basket müsabakası yapalım.
    B: Olur dostum her ikimizde gidip takımı ayarlayalım o zaman
    O: Okeyyy
    Ulan içimden kara kara düşünüyorum adamların yarısı zenci uzun boylu NBA ata sporu bunlar da gibicekler belamızı diyorum ama tamam dedik bikere neyse gittim bizim çocuklar dan en uzun boylu olanları tokatladım yenilirseniz giberim diye tehdit edip sürdüm sahaya hepsini. Başladılar maça bizimkiler top değil gülle atıyo sanki züt verenler ee tabi amerikalılar gibti bunların belasını ve şimdi olayın patlak verdiği kısma gelelim.
    Hani bunların komutanı vsr demiştim ya heh o yanıma geldi basketi yenmenin gururuyla dedikleri şu şekilde...
    Cebinden amerikan doları çıkardı ve bana üzerinde ki resmi göstererek "Hey bunu tanıyomusun ? Corc waşintın bu al sende kalsın da hem size basket oynamayı hemde medeniyeti öğretir" diyerek gitti. Ben parayı elimde bükerken hani boğazınız da ağır bişey hissedersiniz ya aynı öyle oldum gözüm doldu sinirden bizim çocuklar da aynı şekilde o gece uyuyamamıştım eve karımın yanına dahi gitmedim ama intikam günüm yarın dı.
    Ertesi hün atış yarışması olacaktı onlardan beş kişi bizden beş kişi yarışacaktı. Ben en iyi atışçıları aldım ama bunlar aynı zaman da dünki basket de yenilen çocuklar dı ve bütün olayı biliyolar dı. Hepsini topladım bi güzel konuşma yaptım verdim gazı en sonda eğer başarırsanız size 1 hafta her gün çarşı izni yazmazsam anamı gibsinler dedim ve atış zamanı geldi...
    Önce amerikalılar başladı 3 kişi başar dı diğer iki kişi vuramadı. Sıra bizim çocuklara geldi herkes gururlanıcak o anı bekliyo, bizim aslanlar hepsini on iki den vurdu. Ben bize haraket eden komutanın yanına gittim ve aynen şunun yaptım.
    B: Atatürkün resmini göstererek "Bu kim biliyomusun?"
    O:Hayır
    B: Bu bizim babamız, Atamız Atatürk. Al sende hatıra kalsın sana insan olmayı öğretir, ADAM GiBi ADAM OLMAYI ÖĞRETiR diyerek Türkün gücünü ona gösterdim ve istanbulu feth edermişcesine askerlerimin yanına gidip hepsini alnın dan öptüm. Çarşı iznini yazmadım beyler yoksa Yüzbaşı anamı giberdi.
    ···
   tümünü göster