/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +17 -6
    ortadoğu'daki deha anlayışı; hukuk tanımamak, etik değer nedir dikkate almamak olmuş.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      öyle ya da böyle herif başkanlığa doğru gidiyor. arz-talep meselesi. bunları hoşuma gittiğinden söylemiyorum ama böyle.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        hukuk tanımadan devletin her kolunu ele geçirse kedim de başkanlığa yürür amk
        ···
      2. 2.
        +2 -1
        ben namuslu çok iyi bir adam demiyorum zaten amk bahsettiğin huur çocukluklarını yapmak kolay bi şey mi bunu söylüyorum.
        ···
      3. 3.
        +1
        ben zeki olduğunu düşünmüyorum. sadece türk halkını çözmüş ve onlara eline geçirmek için yapamayacağı şey olmayan bir insan. türk halkını çözmüş çok siyasetçi oldu bu ülkede ama hiçbiri bu denli tek adam sevdası içine girmedi. hiçbiri bu uğurda hukuk tanımamazlık etmedi ya da başka ülkelerin iç işlerine karışmadı. ya da bu denli terör saldırısıyla karşılaşmadı. bir ülkede her ay bir yer patlıyor ve bu ülkenin c.başkanına deha diyorsun. akla mantığa sığmayan bi tespit.
        ···
      4. 4.
        0
        dostum bunları biz de eleştiriyoruz yanlışları senin kadar biz de görüyoruz sen hala benim anlatmaya çalıştığım şeyi anlamıyosun yaptıklarını yapmadıklarını bir kenara bırak terör 30 senedir var zaten rteden önce de vardı şimdi de var bu ne rte yi çok zeki yapar ne de ondan öncekileri. zeki değil diyosun da bi zahmet o zaman başka biri çıkıp yapsın bu zeka gerektirmeyen sadece türk halkını çözmekle yapılacak şeyleri? bir de "ürk halkını çözmüş çok siyasetçi oldu bu ülkede ama hiçbiri bu denli tek adam sevdası içine girmedi. hiçbiri bu uğurda hukuk tanımamazlık etmedi" cümleni bir daha düşün derim...
        ···
      5. 5.
        0
        terör 30 senedir var da hiçbir zaman başkentin en önemli alanlarında üst üste saldırı yaşamadık. bu kadar sık aralıklarla sivillere terör saldırısı olmadı. ayrıca etrafımızdaki herkesle düşman olduğumuz bir dönem de hatırlamıyorum ben.
        ayrıca neden tekrar düşünmeliyim olm? türk halkını çözersin, bu çok zor iş değil. din ve bayrak kullanarak tüm cahil halkları eline geçirirsin. biraz avrupa yakın tarihini okumuş danışmanların olsun, halkı eline geçirmek için ne yapman gerektiğin zaten sana aktarılır ve bunu bilirsin. bu zeka gerektiren bir şey değil. ancak bunu bilip kullanarak devlet geleneklerini, var olan anayasayı, hukuku hiçe sayan pek siyasetçi olmadı diyorum. etik değil yani. e tüm bunları hiçe sayan başka pek insan çıkmamış türk siyaset tarihinde işte.
        ayrıca rte'nin bu hukuksuzluk dışındaki bir farklılığı da iyi bir hatip olması. elindeki bilgiyi karşısındakine etkili aktarıyor işte. rte becerikli, iyi bir hatip desen katılırım ama siyasi deha başka bir şey.
        ···
      6. 6.
        0
        yani diyosunki rte dışındaki siyasetçiler o kadar ahlaklı ve namuslu ki hiçbiri bu uğurda hukuk tanımamazlık etmez ya da başka ülkelerin iç işlerine karışmaz bunlar öyle namuslu ki bu yüzden iktidar olamıyorlar. bu mudur?
        ···
      7. 7.
        0
        hayır değil. dünyanın hiçbir yerinde ahlaklı siyasetçi pek olmaz zaten. yalnız her devletin kendi aklı vardır, kendi iradesi vardır. devlet diyorum bak. ve bu devletin bağımsız organları bulunur, bunlara dokunamazsın. bu ahlaktan da öte bir şey. şu anda bağımsız bir devlet aklı bulunmuyor türkiye'de. geçmişte birçok siyasetçi ülkenin içine etmiştir fakat devlet aklına ve bağımsız kurumlarına bu denli müdahale etmemiştir. haksız mıyım?
        ···
      8. 8.
        0
        güzel kardeşim sen hala ahlak hukuk diyosun ben onlara tamam diyorum haklısın diyorum bu adam anasını gibti ülkenin diyorum ne ahlak ne hukuk ne düzen kaldı doğrusun diyorum da bi de şunu söylüyorum bu adam bu ülkenin tarihine etki etti bununla beraber ülkenin yarısını peşine taktı gidiyo. şimdi bu adam sıradan bir adam bu adam zeki değil bunun yaptığını herkes yapar dersen hataya düşersin, yapma lütfen. yaptığı her ne kadar aşağılık her ne kadar ahlaksızca olursa olsun kolay bi şey olsaydı emin ol bugünkü siyasi liderlerin yüzde doksanı aynı şeyi yapardı.
        ···
      9. 9.
        0
        olm başa döndük yine. belli değerleri her şeyden önde tutan kitleleri o değerleri kullanarak gayet rahat peşine takabilirsin. goebbels onlarca sene önce bunları tek tek sıralayıp söylemiş. bugün kitleleri peşine takmak için öyle dahiyane fikirlere falan sahip olmana gerek yok.
        şimdi diyeceksin "madem ne yapılması gerektiği belli, neden rte'den başkası bu kadar destek alamıyor?" onda da devreye önyargı giriyor. bu ülkenin geneli sağ siyasete meyillidir, ülke vatandaşlarının doğası budur. ayrıca geçmişte ülkede türlü olaylar gerçekleşmiştir. her kesim birbirine eziyet çektirmiştir. bugün bir akpli chp'ye oy vermez, zütünü parçalasan da vermez. ismi chp, olmaz yani. rte'yi klonla ve chp'nin başına oturt, chp'nin bugün aldığı oyu geçemez. önyargıdır bu ve kolay kolay silemezsin türk insanının kafasından. bu yüzden chp'den çıkmış ya da kemalizm ile bir şekilde alakası olmuş, ya da sol siyaset yapan birisi çıkıp da bugün kitleleri peşinden sürükleyemez, ne derse desin. mesela pamukoğlu çıksın vatan, millet, sakarya'nın yanına din de koysun, yine de oy alamaz. çünkü asker kökenli. bize göre askerden siyasetçi olmaz, çünkü bir askerden zamanında büyük eziyet gördü her kesim. rte'ye karşı bu halkın nasıl bir önyargısı olmalı peki? yani chp seçmeninin yüzdesi belli. genel olarak anadolulu nasıl bir önyargı geliştirmeli sence? yok bi önyargısı falan, tam kendileri için uygun insan ve doğru zamanda çıktı ortaya işte.
        ayrıca siyasetçilerin %90'ı yapardı demek de tuhaf. türk siyasi tarihinde pisliklerin döndüğü dönemler sık sık olmuştu ama böylesi olmadı diyorum. eski tartışma programlarını bile açıp izlesen anlarsın eski türk siyasetinin nasıl olduğunu, bir de bugüne bak. yani türk siyasetçiler geçmişte her türlü ahlaksızlığı yapmasına rağmen devlet aklına ve geleneğine sahip çıkmıştır, o öyle bi köşede duran mekanizmadır, kimse elini sürmeye bile yeltenmezdi. o ayrı bir olaydır, siyasi arenada yaptıkları çakallıklar ayrı olaydır. mesela 2010'a kadar akp'nin liberalleri kullanması çakallıktır, siyasette yeri vardır, kimse bi gib söyleyemez. fakat diğer türlüsü ayrı bir konudur, siyasette yeri bile olmaz. rakip takım otobüsünü kalkmadan bi süre önce çaktırmadan bozup, bir de yolunu tıkayıp maça gelmesini engelleyip hükmen kazanmak gibi bir şey yani. e herkes yapabilir çaktırmadan bunu aslında ama yapmıyor, neden yapmıyor?
        Tümünü Göster
        ···
      10. 10.
        0
        oha amma yazmışım lan. ekşi'ye çevirdik sözlüğü amk. ben trollük yapmayı seven adamımdır ulan
        ···
      11. diğerleri 8
    2. 2.
      +3 -1
      ulan adam ne yapsın daha her zaman halkın yanında yer aldı
      ···
      1. 1.
        +5 -6
        aynı kişiden mi bahsediyoruz? hani koruma ordusu olmadan saraydan kafasını uzatamayan uzun adam, di mi?
        ···
    3. 3.
      +2
      3 sene öncesine kadar(va hala) seni iktidardan düşürmek için heryeri karıştıranlar olsa sen de aynen öyle olursun.bi akrabamız tek tabanca takılan düşmanından korktuğu için 2 tane koruma tuttu kendine.kaldı ki ülkeyi yönetenler olunca bence normal.konuşmak kolay konuşun tabi.

      https://www.youtube.com/watch?v=5lUNAnF4U_w

      :D
      ···
      1. 1.
        -1
        olm hiçbir gelişmiş ülkede c.başkanı "çay var mı" hareketi yaptığı için iyi olmaz. bu ne saçma bir anlayıştır lan. ülkede her ay bomba patlıyor, devletin her alanını eline geçirmiş kişi övülüyor. neden? "çay var mı" diyor.
        ···
    4. 4.
      0
      lan ben övdüm mü aq.sen dedin ya kafasını çıkaramıyor diye adam çay içmeye gidiyor aq milletin evine.
      ···
      1. 1.
        0
        haa pardon. olm zaten koruma ordusu olmadan başını çıkaramıyor dedim. koruma ordusuyla çıkıyor tabii. halk adamı yüzlerce korumayla mı gezer? doğru diyorsun, suikast tehlikesi falan seziyor olabilir, haklı da ama ne tür bir tehlikede olursa olsun halk adamı dediğin adam her dk koruma ordusuyla gezmez. yani halk adamı olmak ekstra bir olay sonuçta.
        ···
    5. 5.
      0
      ayrıca aq biz gelişmiş ülke değiliz ki gelişmekteyiz :d
      ···
      1. 1.
        -1
        gelişmiyoruz panpa, geriliyoruz.
        ···
    6. 6.
      0
      olum diyorum ya aq.şurada 2 karış toprağın ne kavgası döndü bizim sülalede yıllarca. ülke la bu.neyse ne aq yarın öbürgün komple gireriz herkes bi rahatlar
      ···
      1. 1.
        0
        olm insanların nasıl toprakları, arsaları oluyor lan. çok imreniyorum. bize bırak arsayı kulübe bile kalmamış. tuhaf
        ···
      2. 2.
        0
        kusura bakma panpa düşünmeden yazdığın cevaplara eksi verdim ,
        senide sokaktaki 2 kişiden biri çok sevse , diğeri de ölümüne nefret etse tek başına dolaşır mısın? yani bunu niye yazdıysam , zaten zilyon tane örgüt var gerek içten gerek dıştan...
        ···
      3. diğerleri 0
    7. diğerleri 4
   tümünü göster