/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +178 -336
    Ezan şimdi Türkiye'e arapça okunuyor peki ne anlıyorsunuz ? Tek anladığınız yer Allahu ekber . Başka yer yok. Doğru değil mi , mal gibi dinliyorsunuz bişey anladığınızda yok. Ama Türkçe olsa en azından ne dediği anlaşılır ezanın doğru değil mi?

    imam küfür etse amin dersiniz amk. Biraz beyninizi kullanın ALLAH aşkına.

    HERKES KRiTiK Bi DÜŞÜNSÜN BAKALIM NE OLACAK.

    BÜYÜK iHTiMAL BENi MÜRTED iLAN EDECEK SALAKLAR OLACAK , OLSUN KORKMUYORUM SiZLERDEN BEN BiR TEK ALLAHTAN KORKUYORUM , ALLAHTAN KORKUYORUM YETMEZ Mi . . .

    NOT: KiMiLERi " BiZ EZANIN ANLAMINI BiLiYORUZ" DiYORLAR . PEKi DiYELiM Ki TAMAM SEN BiLiYORSUN PEKi ANLAMINI BiLMEYENLER , ANLAMAYANLAR NE YAPACAK ???

    HOROZ GiBi EZANI VEYA ARAPÇAYI EZBERLEMEK NE takUMA YARIYACAK , BEYNiMi KULLANAMADIKTAN SONRA. SÖYLER MiSiN ? BEN EZANIN TÜRÇE OLMASINI NiYE iSTiYORUM BiLiYOR MUSUN ÇÜNKÜ HERKEZ ANLASIN GÖRSÜN BiLSiN DiYE. GÜNAH DEĞiL KORKMA , SEN ALLAH'A ARAPÇA MI DUA EDiYON ? YOK TÜRKÇE DUA EDiYON NiYE ÇÜNKÜ ÖYLE ANLAŞIYON DOSTUM

    BiZ TÜRKLÜK iÇiN SAVAŞMIYOR MUYUZ DOĞUDA ? NiYE EZANIDA TÜRKÇE YAPSAK FENA MI OLUR. BENiM ŞEHiDiMiN KAN DÖKTÜĞÜ TOPRAKLARDA EZAN TÜRKÇE OKUNACAK , EN AZINDAN NE iÇiN SAVAŞTIĞIMIZ BELLi OLUR...

    • ** SÖZÜM SiZE BEYLER iYi OKUYUN ***

    Anlatsamda anlamazsın niye dersen kıt kafalısın
    Söylesemde dinlemezsin çünkü kendince haklısın
    Cahillere kendimi bir türlü kabullendiremedim nedense ahmaksın
    Boşver dostum ben haklı olsamda sen yine tak yolunda batarsın ...

    Güncel Edit 1 : Olay benle alakalı değil beyler ben herkes için diyorum. Kürdüde , Lazıda, Trakyalısıda, Türküde vs.. Türkiye'de ne kadar insan varsa hepimizin ortak anlaştığı dil TÜRKÇE. Hani bizler ilkokulda yabancı dükkan tabelalarına karşı Türkçe kullanalım diye bizlere öğretiliyordu ya hatırlarsın buda öyle işte. inandığın şeyin kendi dilinde hayat bulması. Namazıma kendi dilimde yaşamak ÇOK MU ZOR ??? Kuranda Allah dini sizin için kolaylaştırdık diyor , size bişey diyem mi dini iNSANLAR ZORLAŞTIRIYOR !!! Şeytan her yolu deniyor.

    Sonuç olarak düşüncelerim :

    Hemen hemen herkes korku ve panik içerisinde gerçeklerden kaçıyorlar. Hep atalarını ve dogmaları bir köle gibi izliyorlar. Düşünen ve sorgulayan çok az kişi var. Ama inanıyorum ki Allah herkese doğru yolu gösterecek kalbim bunu söylüyor. Umarım doğrunun cirit attığı kötülüğün dışlandığı bir dünyada ve Türkiye'de kendi dilimizde ibadetimizi yerine getiririz...

    SON OLARAK BU ÜLKEDE ARAP SEViCiLER OLDUKTAN SONRA TÜRKÇE'NiN KiMSE DEĞERiNi BiLMiYECEK ÇÜNKÜ KAFALAR O KADAR BOŞ Ki ÜFLESEN UÇACAK DERECE. NEYSE KENDiNiZi Bi HESABA ÇEKiN ViCDANINIZI YOKLAYIN, DÜŞÜNÜN Ki BU ÜLKEDE OKUMA YAZMA BiLMEYEN iNSANLAR VAR PEKi BUNLAR NASIL iBADET EDECEK SÖYLER MiSiNiZ? EZAN OKUNDUĞUNDA TREN GÖRMÜŞ iNEK GiBi KENETLENiP AYAĞA KALKANLAR SÖYLESiN SiZ GERÇEKTEN MÜSLÜMAN MISINIZ YOKSA ARAPÇAYI SEVEN DiNDEN ANLAMAYAN SALAKLAR MISINIZ ???
    ···
   tümünü göster