/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +229 -110
    çok açık olsa da altında çok başka şeyler yatan sebeplerdir panpalarım konuya kıcasa değineceğim.

    şimdi anlaşılmayan bir durum var. kimse burada ülkeyi Atatürk tek başına kurtardı demiyor kimse. millete önder oldu diyor. siz de kalkıp elbette başka önder çıkacaktı diyorsunuz. her liderin, liderlik vasıfları farklıdır. Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, siyasi zekası ve vatan sevgisi başkadır. he, şimdi kalkıp da ondan daha fazla vatanı seven yok muydu derseniz ; elbette vardır ama liderlik vasıfları ve siyasi zekası Atatürk kadar gelişmiş değildir. vatan sevmenin azı çoğu olmaz. vatan karşılıksız sevilir. yaşanılır, ölünür.

    mustafa kemal atatürk hayatını vatan sevgisine adamıştır. bir kez evlilik yapmış ve ayrılmıştır. hz. muhafazid (s.a.v) efendimiz ise mücadelesine anasız babasız başlamıştır. bunun sebebi ise dini yaymak için çok zorluklar çekecek olmasıdır. küçüklükten zorluklara alışmıştır.

    mustafa kemal atatürk ile hz. muhafazid (s.a.v) efendimizin benzerlikleri gözle görülecek kadar fazladır bir kaç örnek vermek gerekirse ;

    - ikisi de ideolojileri uğruna canını ortaya koymuştur.
    - ikisi de zorluklara küçüklüklerinden hazırlanmıştır.

    anlamadığınız tek bir şey var yobazlar ;

    atatürkçüler de müslümandır. geçmişini bilen ve geçmişinde yaşanan olayları önemseyen kişilerdir. fakat siz atatürk'ün sadece belirli yanlarını kendinize hedef edinmişsiniz. bu da içki içmesidir ve dini konularda konuşmamasıdır. dikkat edin, araştırın tarih öğrenin.

    meclisin düşünülen açılış tarihi 22 nisan'dır fakat bu gün perşembe gününe denk geldiği için mustafa kemal atatürk bu günü 23 nisan cuma gününe aldırmıştır. ve bu mübarek günde mevlitler okutarak, kurbanlar keserek meclisi açmıştır.

    düşünün şimdi, mantıklı olarak, beyninizde örümceklerin ördüğü ağlardan kurtularak düşünün ;

    eğer atatürk olmasaydı, bu ülke ne halde olurdu?
    eğer atatürk yerine başka bir lider olsaydı bu ülke ne halde olurdu?
    eğer atatürk bu millete önderlik etmeseydi, diğer ülke komutanları gibi savaşı cephede değil de, başka yerde yönetseydi bu ülke ne halde olurdu?

    unutmayın, bizlerde müslümanız. müslümanlığın azı çoğu yoktur. atatürk'ü de severiz, peygamberimizi de severiz. ibadetlerimizi de yaparız, ihtiyacı olanlara yardım da ederiz.

    edit: çüğüleyenler kadir mısıroğlu denen bunağa üstad diyen gibtiğimin yobazları
    ···
   tümünü göster