/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2 -1
    Evet arkadaşlar hemen her basliginizda her entrynizde surekli bir yergi, bir hakaret, bir argo ve bir küfür barindiriyorsunuz. Ki dil çok zengin bir iletişim aracıdır.
    Dil; insanlar arasinda anlasmayi saglayan dogal bir arac, kendisine ozgu kurallari olan ve ancak bu kurallar icerisinde gelisen canli bir varlik, temeli tarihin bilinmeyen donemlerinde atilmis bir gizli anlasmalar duzeni, seslerden örülmüş toplumsal bir kurumdur. Dil ayni zamanda kulturun ilk ve temel unsuru oldugu gibi, diger kultur unsurlarinin da baslica tasiyicisi ve hazinesi durumundadir.
    Dil bir milletin kainatin kendisine gore seslendirmesi, ona kendi damgasini vurmasidir. Dolayisiyla dil, milli damgasi en belirli olan kultur unsurudur. Dusuncenin aynasidir, kalibidir. Fertler de millet de dil ile dusunur. Dil bir milletin dusunce tarzini, dusunce sistemini, felsefesini yansitir. Yani her milletin felsefesi dilin icindedir. Fertler arasinda oldugu gibi nesiller arasinda da milli butunlugu, kultur birligini temin eden dil, milli hafızanın, milli hatiralarin, duygu ve düşüncelerin butun maddi ve manevi degerlerin müşterek hazinesidir...
    Dil, bu kadar saymakla bitemiremeyecegimiz bir aracken neden en basit yolu "küfürü" seciyoruz ki?
    ···
   tümünü göster